Praktikus kisállat felszerelések otthonra és utazáshoz

kisállat felszerelések

Kis kedvenceink ápolásához, tartásához és biztonságos utazásához sok hasznos és praktikus holmira van szükség. Ahhoz, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk kutyánknak vagy cicánknak érdemes olyan eszközöket, kellékeket, kisállat felszereléseket beszerezni, melyek praktikusak és biztonságosak kedvenceink számára.

Háziállatunk lehet benti – lakásban tartott vagy épp kinti – kertben tartott kedvenc, szórakozása, pihenésre mellett a biztonságos utazásáról is gondoskodnunk kell. Cikkünkben ehhez mutatunk néhány remek kisállat felszerelést, melyek nemcsak utazáshoz, de otthoni tartáshoz is hasznosak.

Na de nézzük is melyek ezek a kisállat felszerelések:

Kutyakennel, szobakennel

Kutyakennel használata egyaránt fontos lehet a kertben és a lakásban tartott kedvenceinek. Kennellel biztosíthatjuk a szabad, de mégis korlátozott mozgást kisállatunk számára otthon és utazás, kiállítás, vásárok során is. Kennelt jellemzően kutyák tartásához használjuk, de alkalmasak, nyulak, szárnyasok tartásához is.

A kutyakennelek előnyei:

  • Megvédi állatainkat a külső hatásoktól, veszélyektől.
  • Biztonságban érzi a kutya magát.
  • Biztonságban vannak az értéktárgyaink, bútoraink, míg mi nem vagyunk otthon
  • Gyerekeink nyugodtan játszhatnak.
  • Kölyök kutyák nem kóborolnak el.

 

Amire viszont mindenképp vigyázzunk, hogy ne használjuk egész napos tartásra, ne legyen a büntetés helye és mindig legyen benne friss ivóvíz.

Kutyakennelek számos fajtában és kialakításban megtalálhatók a piacon (fix, mobil, beltéri, kültéri stb.). Vásárlás előtt gondoljuk végig mire és mikor fogjuk használni, mekkora méret szükséges.

kutyakennel

Szállító boxok, szállítóketrecek

Kisállatok biztonságos szállításához, legyen az rövidebb vagy hosszabb út, érdemes beszerezni egy a méretéhez megfelelő kisállatszállító boxot vagy ketrecet. Több méretű és fajtájú szállítóbox közül választhatunk, melyek ideálisak utazáshoz, nyaraláshoz, kiállításokhoz vagy a lakásban, kertben történő kisállat tartásához is.

Választhatunk fém rácsos vagy strapabíró műanyagból készített, a lényeg, hogy a célnak és kedvencének igényeinek is megfeleljen.

Ami fontos! Mindig a kedvencének méretéhez válasszon szállítóbox méretet. A legfontosabb, hogy kényelmesen érezze magát benne és megfelelő hely álljon rendelkezésre.

A legfőbb 3 szempont, amit vásárlás előtt meg kell határoznia:

 

  • Ketrec magassága: A megfelelő magasságának kiválasztásához a kisállat (kutya, macska) magasságát kell megmérnie a földtől a feje tetejéig. (állófülű kutyáknál a füle hegyéig mérje) Ehhez érdemes még 6-8 cm hozzáadni és akkor lesz tökéletes kedvencének.
  • Ketrec hosszúsága: Fontos, hogy kedvencünk kényelmesen elférjen és meg is tudjon fordulni ketrecében. Ehhez mérje le az orra hegyétől a test végéig kisállatást (farok hosszúságot nem kell beleszámítani) Ehhez a mért értékhez adjon 8-10 cm-t és akkor így megkapja a megfelelő és kényelmes hosszúságot kedvencének.
  • Kisállat súlya: A harmadik szempont a kisállat súlya, mivel a szállítóboxok maximális terhelhetőségűek. Ha nagyobb súlyú, mint amit a méretei igényelnének válasszon nagyobb ketrecet neki.

Fix és összecsukható ketrecek is vásárolhatók a kutyafelszerelések, kisállat felszerelések között.

Tipp: Összecsukható szállító ketrecek nagy előnye, hogy mikor nem használjuk akkor kis helyen elfér összecsukott állapotban emellett utazás során könnyebb az autó csomagterébe összecsukott állapotban berakni és majd ott kinyitni azt.

szobakennel szállítóbox

Kutyarámpa

Idős, beteg kutyája, macskája van? Akkor a rámpa lehet a megoldás a mindennapi magasságok legküzdéséhez. A kisállat rámpák, megkönnyítik az idős és beteg kutyák beszállását autóba, szállítójárműbe. Az autórámpák nagyban segítik a magasabb helyek elérését kedvencüknek és egyben védik az állatok ízületeit, csontjait is.

Autós kutyarámpa nemcsak autóhoz alkalmas, hanem akár beltéren és kültéren található lépcsőhöz is kiválóan alkalmas. Ideális megoldás kis testű kutyájának és idősödő kutyájának a házba való bejutáshoz vagy a házban található lépcsők megmászásához.

kutyarámpa

Főkép: dreamstime.com