Fogfehérítő praktiák, amelyeknek ne dőlj be

fehér fogak

Mindenki gyönyörű fehér fogakat szeretne, hiszen az egészséges fehér fogak életerőt és fiatalságot sugároznak, önbizalmat és magabiztosságot is adnak. Számos fogfehérítő praktikáról lehet hallani, de ezek sokszor több kárt okoznak, mint amennyire fehérítik a fogakat.

Fogfehérítő praktiák, amelyeknek ne dőlj be

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna minden háztartásban megtalálható és nem csak főzésre használható. Vannak, akik a fogukat szeretnék fehéríteni úgy, hogy szódabikarbónát raknak a fogkeféjükre, és azzal mosnak fogat. Valamennyi eredményt el lehet érni ezzel a módszerrel, de hosszú távon sokkal több kárt okozhat. A szódabikarbónát takarításra is szokták használni, például tűzhely takarításához, odaégett edények tisztításához vagy duguláselhárításhoz. Gondolj bele, ha a szódabikarbóna eltávolítja az odaégett zsíros maradékot, akkor mit csinál a fogaiddal, mert ugyanazt a hatást fogja kiváltani a szádban is. A szódabikarbónától károsodhat a fogzománc, és még az ínyedet is marhatja. Hosszú távon érzékennyé válhatnak tőle a fogak és könnyebben elszíneződhetnek.

Citrom

Bár a citromban lévő savaknak valóban vannak fogfehérítő hatásai, mégsem ajánljunk senkinek ennek az alkalmazását. A citromsav erős sav, ezt is szokták takarításra is használni, ami felpuhítja és elvékonyítja a fogzománcot, növeli a fogszuvasodás és fogérzékenység kockázatát.

Almaecet

Az almaecet szintén egy sokoldalúan felhasználható alapanyag, az almaecet diéta népszerű a fogyni vágyók körében, vannak, akik a gyomorproblémáikat szeretnék enyhíteni almaecettel, míg mások feszes bőrt remélnek az almaecetes fürdőtől, és vannak akik pedig fehérebb fogakat. Az almaecetnek hasonló hatása van a fogakra, mint a citromnak, károsan hat a fogzománcra.

A házi praktikákkal sajnos nem érhetjük el, hogy szép fehér fogaink legyenek, és mivel rossz hatással vannak a fogakra, hosszú távon valószínű sok pénzt kell költenünk a fogorvosnál, hogy az okozott kárt orvosolni tudjuk.

Mi a megoldás?

Felmerülhet a kérdés, hogy akkor mégis miyen módszert válasszunk, ha szép fehér fogsort szeretnénk?

A legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszer a rendelői fogfehérítés.

A professzionális fogfehérítés fájdalommentes eljárás, ami a házi módszerekkel ellentétben nem roncsolja a fogak szerkezetét, az íny védelmében pedig ínyvédő zselét visznek fel az ínyre.

Már egy kezelés alatt akár 6-8 árnyalattal fehérebb fogakat érhetünk el.

Professzionális, rendelői fogfehérítés Budapesten és az ország legtöbb városában elérhető a fogászati rendelőkben.

A rendelői fogfehérítés előtt javasolt egy fogorvosi vizsgálatot elvégeztetni, és először az esetleges fogászati problémákat, például szuvasodást kezelni, fogkövet el kell távolíttatni, és csak utána van értelme a fogfehérítéssel foglalkozni.

Házi praktikák helyett biztonságosabb szakértőkre bízni fogfehérítést!