Nappali ápolás arcmaszkokkal

arcápolás arcmaszkokkal

Ha szép, ápolt, ragyogó arcbőrt szeretnél, akkor az otthon használható arcmaszkok jó megoldást jelenthetnek számodra. Az arcmaszkok népszerűsége folyamatosan növekszik, ehhez hozzájárult, hogy a koreai szépségrituálék divatossá váltak, ahol az armaszkok használata fontos szerepet játszik. Ismerkedj meg az arcmaszkokkal, és tudd meg, hogyan segíthetnek a szép bőr eléréséhez.

Hogyan működik az arcmaszk?

Az arcmaszkok a bőrön tartják a hatóanyagot, ennek eredményeként a fő hatóanyag, mint például a C-vitamin, aloe vera, propolisz stb. gyorsan, és mélyen a bőrbe kerül és fejti ki jótékony hatását.  Az arcmaszkok emiatt hatékonyabbak, mint a hagyományos arckrémek, és számos problémát képesek kezelni. Az arcmaszkokban lévő hatóanyagok segíthetnek a bőr mélyreható regenerálásában, ellensúlyozhatják az öregedési folyamatokat, vagy megoldást jelenthetnek a túl száraz bőr vagy pattanások ellen. Az arcmaszkokat reggel a sminkelés előtt is lehet használni, vagy az esti bőrápolási rutinba is illeszthetők.

Milyen arcmaszkok vannak?

Klasszikus maszkok

A krémmaszkok és gélmaszkok a legrégebb óta ismert maszktípusok. Ezeket általában egy tubusból kell kinyomni, és az arcunkra kenni. Van, amelyiket a hatóidő lejárta után le kell mosni, vagy le kell húzni, de olyanok, is, amiket az arcunkon hagyhatunk. Az adott arcmaszk használati utasítását mindig el kell olvasni, és az ott leírtak szerint kell őket alkalmazni a maximális hatékonyság elérése érdekében.

Fátyolmaszkok

A fátyolmaszk név nagyon találó, mert ezek a maszkok olyanok, mint egy nagyon finom szövésű kendő, ami különféle hatóanyagokkal van átitatva. A szemnek, orrnak, szájnak rések vannak kivágva, így könnyen az arcunkra illeszthetjük őket.

Lapmaszkok

A lapmaszkokat azért kedvelik sokan, mert nagyon könnyen használhatóak. Hidratálják és antioxidánsokkal táplálják a bőrt. Ha igazán hűsítő élményre vágysz, és fokozni szeretnéd a lapmaszk nyugtató hatását, akkor használat előtt tedd hűtőszekrénybe.

Agyagmaszkok

Az agyag jótékony hatását már az ókori egyiptomiak is ismerték és alkalmazták. Az agyagmaszkok nem csak a tág pórusok, mitesszerek elleni harcban nyújtanak segítséget, de méregtelenítő hatást is kifejtenek, eltávolítják a szennyeződéseket és táplálják is a bőrt, megnyugtatják, újra puhává varázsolják.

Peel-off (lehúzható) arcmaszkok

A lehúzható maszkok megtisztítják és lehámlasztják az elhalt hámsejteket, hatékony megoldást jelenthetnek a szennyezett és a túlzott faggyútermeléssel és számos elváltozással rendelkező bőr számára. A peel-off maszkok használata egyszerű, fel kell vinni a bőrre, egy kis időt várni, majd lehúzni az arcbőrről.

Az arcmaszkokat általában nem naponta, hanem hetente egy-két alkalommal szokták használni. A használat gyakorisága függ a maszk fajtájától és hogy milyen problémát szeretnénk kezelni vele.

Arcmaszkok széles kínálatából válogathatsz erre a linkre kattintva: https://cosibella.hu/hu/menu/arc/maszkok-19108

Ha az arcmaszk nem lenne elég

Ha igazán gyors megoldásra vágysz, akkor az arcszérumok jó alternatívát jelentenek. Az arcszérumokban a hatóanyagok nagyon magas koncentrációban találhatóak meg, a molekulái is kisebbek, mint az arckrémeknek, ezért mélyebbre hatol, és gyorsan látható változást idéz elő.  Az arcszérumok hidratálnak, tisztítanak, szűkítik a pórusokat, fiatalítanak, csökkentik a bőr elszíneződéseit.

Arcszérumok széles kínálatából válogathasz erre a linkre kattintva: https://cosibella.hu/hu/menu/arc/szerumok-19105

Hogyan használjuk az arcszérumot?

  1. lépés: távolítsd el a sminket!
  2. lépés:  tisztítsd meg az arcbőrödet!
  3. lépés: tonikkal is tisztítsd meg az arcodat, hogy az utolsó sminkamradványok és káros anyagok is távozzanak.
  4. lépés: használd az arcszérumot. Az olaj vagy gél formájú szérumot tonikkal vagy virágvízzel enyhén megnedvesített bőrre kell felvinni, a savas szérumokat pedig – szükségszerűen alaposan száraz arcra, hogy ne okozzon irritációt.
  5. lépés: használd a szemránckrémet
  6. lépés: kend az arcodra az arckrémet

Bízunk benne, hogy sikerült hasznos tanácsokat adnunk a szép, ragyogó bőr eléréséhez. További tanácsokért és termékekért látogass el a https://cosibella.hu webáruházba!