Muszáj kipróbálnod, hogyan készíthetsz ombre manikűrt házilag

manikűr

Ha olyan manikűrt keres, amely egyszerre modern és időtálló, az ombre hatású körmök lehetnek az Ön számára a tökéletes választás.

Ebben a népszerű stílusban a körmök színe fokozatosan változik, általában világostól sötétig.

Az Ombre körmök bármilyen színnel elkészíthetők, így nagyszerű módja annak, hogy kifejezze személyes stílusát. Ezt néhány egyszerű lépést követve otthon is elérheti.

Mi is az az ombre manikűr?

Az ombre manikűr ötlete ugyanazon a technikán alapul, mint az ombre frizura – színátmenet – a világosabbtól a sötétebb árnyalatig. Vagy másképpen fogalmazva, a hasonló és átmeneti árnyalatú színű lakkokat kombinálják, és így ombre körmöket kapnak.

Ez a lakkozási technika rövid és hosszú manikűrhöz egyaránt alkalmas – az egyik oka annak, hogy a hölgyek körében ez az egyik kedvenc technika.

Kezdetben mindig azt javasoljuk, hogy kísérletezzen az ombre technikával úgy, hogy a körömlemez tövénél a legvilágosabb árnyalatot használja, majd fokozatosan a legvége felé sötétebb színnel vált.

Az ombre körmöket a klasszikus körömlakkokkal lehet a legjobban elérni, de használhat géllakkot is, mivel ez biztosan meghosszabbítja magának a manikűrnek a tartósságát.

A tökéletes ombre hatás eléréséhez nem kell mást tenned, mint követni ezt a néhány lépést és persze sok gyakorlást.

Hogyan készítsünk ombre manikűrt néhány egyszerű lépésben

A kezdéshez két egymást kiegészítő színű körömlakkra lesz szüksége. Az árnyalatban közel álló színek mutatnak mindig a legjobban, de bátran kísérletezzen különböző színkombinációkkal is.

Mielőtt elkezdené magát a manikűrt, fontos kiválasztani a körmök hosszát, majd óvatosan reszelni őket.

Ezután készítsen elő mindent, amire szüksége lesz ennek a gyönyörű manikűrnek az elkészítéséhez:

  • Köröm alap
  • Világos árnyalatú körömlakk
  • Sötétebb árnyalatú körömlakk
  • Egy kis víz
  • Aceton a lakk tisztításához
  • Fedőlakk
  • UV/LED lámpa, ha gél lakkot használ

1. lépés: Alap elkészítése

A köröm formázása és előkészítése után vigyen fel vékony réteg körömalapot. Ez fontos a körmök védelme, valamint a manikűr tartósságának meghosszabbítása érdekében.

Az alap vagy körömalap segít megkönnyíteni a következő réteg körömlakk felvitelét, és az eltávolítást is.

2. lépés: A köröm alap színének kiválasztása

Ha ombre manikűrről van szó, a körmök fő színe mindig az Ön által használt legvilágosabb árnyalat vagy egy egyszerű fehér lakk legyen. Vigye fel vékony rétegben a választott alapszínt, hagyja szépen megszáradni, majd vigyen fel egy második réteget. Várja meg, amíg megszárad, vagy tegye be az UV lámpa alá.

3. lépés: Lakkok és szivacs

Vegyünk egy kis szivacsot (lehet csiszolószivacs is, de a sminkes szivacs is bevált), vágjunk le egy körmünk nagyságú darabot, majd enyhén nedvesítse meg.

Erre azért van szükség, hogy a szivacs ne szívjon fel túl sokat a lakkból, és ne száradjon túl gyorsan. Ügyeljen arra, hogy a szivacsot ne áztassa túl sok vízzel.

Vigye fel a választott körömlakk vízszintes vonalait a szivacsra a választott legvilágosabb árnyalattól a legsötétebb árnyalatig, az alaptól a köröm hegyéig.

4. lépés: Vigye fel a színeket a szivaccsal

És itt jön az ombre varázslat pillanata. Most csak enyhén nyomja rá a szivacsot a körmére, majd nyomogassa fel és le a szivaccsal az elmosódott irizáló színhatás eléréséhez.

Ha a körmök köré lakk került, kevés acetonnal és fültisztító segítségével távolítsa el a felesleges foltokat. Ha gél lakkot használt, akkor itt az ideje, hogy a lakkot UV/LED lámpába helyezze.

5. lépés: Fedőlakk

Az utolsó befejező lépés a fedőlakk felhordása. Miután meggyőződött arról, hogy a körmök jól megszáradtak és lezárták a színt, vigyen fel fedőréteget a befejezéshez. Nem csak fényt, hanem kész megjelenést is kölcsönöz a manikűrnek.