3 dolog amit tudnod kell a falmatrica választása előtt

gamer szoba falmatrica

A falmatrica egyre divatosabb díszítő elemmé vált az utóbbi években. Nem csoda, mivel pénztárcabarát, valamint megjelenésével igazán impozáns látványt nyújthat. Azonban a falmatrica felrakását is meg kell terveznünk, ugyanis nem mindegy melyik helyiségbe milyen matricát választunk, mekkora méretben és színben.

A falmatrica színe

Ha megvan a matrica és megvan a helye is, nézzünk körül az adott szobába, vajon melyik szín lesz a falmatrica webshop kínálatában amelyik a legjobban passzol a helyiség színvilágához valamint a méretéhez. Egy világos falfelületre a sötétebb falmatrica az ideális, a sötét falakon a világos, akár fehér színű. A szoba mérete is befolyásolja milyen színű matricát válasszuk. Kisebb helyiségekben nem biztos, hogy a nagyon erős színek előnyösek lesznek. A bútorok színeit is figyelembe kell venni a falmatrica választásánál.

A falmatrica mérete

A legtöbbször igaz, kisebb helyiségekbe kisebb méretű, nagyobb helyiségekbe pedig nagyobb méretű matrica lesz a nyerő. Egy kisebb helyiségben korlátozottak a lehetőségek, érdemes lemérni, esetleg konzultálni a falmatricát árusító webáruházzal, lehet e- az adott matricából a megadott méretnél kisebb vagy nagyobb matricát rendelni. Egy nagyobb helyiségben szinte korlátlanok a lehetőségek, így érdemes a nagyobb méretet választanunk. Egy kisebb méretű falmatrica lehet el is veszik az adott térben.

Milyen falmatricát válasszak?

Röviden: Olyat ami a szobához passzol. A hálószobába nem biztos, hogy egy konyhai falmatrica lesz a nyerő. A legtöbb szobába más-más mintájú falmatricát érdemes választani. Ez a szoba típusától és az ott lakók érdeklődési köréről és életkorától függ. Vannak általános matricák, amik szinte minden szobában jól mutatnak. Ezek például az állatos, a járműves falmatricák, a legtöbb idézetes falmatrica és még sorolhatnám.

nálunk itthon motivációs falmatrica

A falmatrica választása előtt érdemes az adott falra “odaképzelni” a kiszemelt matricát, vajon jól mutatna e- az adott falon.

Manapság egyre kevésbé divat és egyre kevésbé megfizethető a fényképes tapéta a falon, a falburkolat, vagy éppen a kortárs festmény. Azonban a jól megválasztott falmatrica képes csodát tenni az adott helyiséggel.

Előtér

Manapság egyre több előtérbe a köszöntő idézetes falmatricák fogadják az oda belépőket. Ezek a matricák a tudat alatt hatnak, vendégeink sokkal vidámabban, felszabadultabban érkeznek hozzánk.

Nappali

A nappali inkább az ott lakókról, a hobbiról, a kedvencekről, esetleg az életérzésről szól. Akinek van háziállata, az egy cicás, vagy egy kutyás vagy lovas állatos falmatrica díszíti a falát. Aki autók megszállottja, az autós falmatricával dekorál. A horgászok figyelmébe ajánlom a halas falmatricákat. A nappali kanapé fölötti rész egy idézetes falmatrica helye is lehet. Ebben a szobában a lehetőségek tényleg szinte végtelenek.

Konyha

A konyhában a főzésé a főszerep. Közkedvelt matrica a konyha matek, vagy az evőeszközök a falon. A kávé szerelmeseire is gondolnak a legnagyobb falmatrica webáruházak.

Gyerekszoba

A gyerekszobában a kreativitásé és a színeké a főszerep, azonban itt a gyerek életkorához, valamint érdeklődési köréhez érdemes igazodni. A legkisebbeknél az állatot ábrázoló falmatrica lesz a nyerő, míg a nagyobbaknál már nem biztos, hogy örömet csal az arcukra. Nekik érdemes a hobbijukhoz kapcsolódó falmatricát választani.

lovas falmatrica falra