Energiatakarékos kerti zuhany? Semmi akadálya

kerti zuhany

A modern kertek ma már elképzelhetetlenek kerti zuhany nélkül. Eláruljuk a legjobb megoldást, hogyan lehet energiatakarékos, olcsó kerti zuhany az Ön kertjében is!

3 ok, amiért muszáj, hogy legyen zuhany a kertben!

Felmerülhet bennünk a kétely, hogy valóban van-e szükség kerti zuhanyra. Elosztlatjuk a kételyt, és mondunk 3 okot is, hogy miért van minden kert tulajdonosnak szüksége egy kültéri zuhanyra!

  • Könnyen koszosak lehetünk, ha a kertben dolgozunk, vagy ha a gyerekek a kertben játszanak. Ilyenkor a legegyszerűbb már a kertben lezuhanyozni, így nem visszük be a koszt a házba.
  • A nyári hőségben jól jön a felfrissülés, amit egy kerti zuhany tud nyújtani, főleg ha nincsen medencénk, ilyenkor a kerti zuhany sokkal jobban felértékelődik.
  • A medence vagy jacuzzi használata előtt is szükséges lezuhanyozni, hogy védjük a medence vizét a szennyeződéstől. Ezt egyszerűbb a kertben megoldani, mint ki-be mászkálni a fürdőszobából a medencéhez.

Milyen zuhany legyen a kertben?

Építhetünk hagyományos zuhanyt, de sokkal egyszerűbb és jobb megoldás a szolár zuhany, aminek a beüzemeléséhez elegendő egy kerti csap vagy slag, és az üzemeltetése szinte semmibe sem kerül! Elmondjuk miért!

Hogyan működik a szolár zuhany?

A szolár zuhany víztartálya, ami készülhet műanyagból, alamunímiumból vagy acélból nem csak víztartályként, hanem napelemként is működik. A napenergiát a víz melegítésére használja fel. A víz felmelegítéséhez semmi másra nincs szükség, csak napsütésre. Ennek köszönhetően a szolár zuhany az egyik legjobb gazdaságos zuhany, mivel energiatakarékos és környezetkímélő.

Nem csak gazdaságos, de kényelmes megoldás is, mert a szolár zuhanyokban van egy keverőcsap, amive beállítható a víz megfelelő hőmérséklete. Erre azért is van szükség, mert egy forró nyári napon, a a szolár zuhyan a vizet akár 60 Celcius fokra is felemelegíti, ami már túl forró lenne a zuhanyzáshoz.

Milyen szolár zuhanyt válasszunk?

Választhatunk stabil, vagy hordozható változatot is. Aki olcsó kerti zuhanyt szeretne, annak a hordozható zuhany ajánlott, ami nem csak olcsóbb, de  áthelyezhető is, viszont a vízbefogadó képessége kisebb. A stabil szolár zuhany erősebb, nagyobb víztartállyal rendelkezik és sok esetben láböblítő csappal is fel van szerelve, viszont nem mozdítható.

A választásnál fontos szempont még a zuhanytartály mérete. Ehhez át kell gondolnunk, hogy hányan, és milyen gyakran fogják a zuhanyt használni. Két személy számára elegendő a kisebb tartály, egy egész család számára már a 20 literes is kevés lehet. Ott, ahol többen használják majd a zuhanyt, válasszuk a 40 literes tartályt.

Ha fontos számunkra a kényelem, akkor nem csak stabil, de mozgatható zuhanyrózsát is választhatunk, amivel oda irányíthatjuk a vizet, ahova szeretnénk.

A szolár zuhany megfelelő elhelyezésére is figyelmet kell fordítanunk, mivel a napsugár működteti, így a kertnek olyan részében kell elhelyezni, ahol a nap nagy részében intenzív a napsütés.