Muszáj nekem foglalkoznom a wc-vel?

wc dugulás

A mellékhelyiség megítélése nagyon kettős. Egyrészt az életünk szerves része, kikerülhetetlenül. Másrészt mindennek ellenére valahogy viszonylag kevesen kívánnak foglalkozni vele. Persze, esztétikailag és higiéniailag nyilván legyen rendben, de ezen kívül kissé mellőzött, hálátlan szerepet tölt be. Pedig, ha baj van, akkor azzal bizony kénytelen-keletlen előbb-utóbb, de inkább előbb szembe kell nézni.

Mennyire gyakori jelenség a WC eldugulása?

Határozottan sűrűn előforduló probléma, ami nem tartozik a „ej, ráérünk arra még” kategóriába. Már csak azért sem, mivel az esetek jelentékeny százalékában az elzáródás nem részleges, hanem teljes. Úgyhogy ez a mindennapi testi működéssel együtt járó természetes folyamatokkal kevéssé egyeztethető össze. Szóval a dugulás duguláselhárítás Budapest környékén kifejezetten sokakat érint, és a legtöbbeket nagyon rosszul. Vajon mi ilyenkor a megoldás? Jöhetnek a házi praktikák? Vagy a szomszéd, rokon, ismerős, aki egészen jól barkácsol?

Mi van, ha a dugulás az albérletet sújtja? És nagy általánosságban mik azok a megelőző lépések, amik preventív jelentőséggel bírnak? Az albérletek témája nem bonyolult. Ha nincs speciális megegyezés, a szerződésben erre vonatkozó külön zárlat, akkor a főbérlő/tulajdonos feladata a költségek kifizetése. Természetesen előfordulhat, hogy magát a javíttatást az albérlőnek kell rendezni, viszont sok esetben ez is megbeszélés kérdése csupán. Ami a megelőzést illeti: célszerű tartózkodni a mindenféle, vécébe amúgy nem való anyagok kiöntögetésétől, mert azok bizony súlyos gondokat generálhatnak. A túlzott wc papír használat sem jó ötlet, és arra is ildomos odafigyelni, hogy nem mindegyik wc guriga oldódik fel a vízben, tehát nem mindegyik típus húzható le. A nedves törlőkendőket  mindig érdemes vécén kívül tudni.

Na és mi a megoldás?

Nem árulunk zsákba macskát: a szakszerű, profi, gyors és eredményes duguláselhárítás egyetlen módon, szakképzett gárda megbízásával valósulhat meg. Az árak abszolút nem eltántorítóak, viszont az előnyök megfizethetetlenek.

kép forrása: freepik