Mestercukrász zsűri

mestercukrász zsűri

A Mestercukrász, az RTL Klub új gasztro realityje, A konyhafőnök műsorcsalád tagja, ami az újhullámos, trendi cukrászat, a kreatív desszertkészítés világát mutatja be a nézőknek egy nem mindennapi verseny formájában.

A műsorban tehetséges hobbicukrászok, vagy éppen a sütés fortélyait már jól ismerők mérik össze tudásukat: a Mestercukrász-jelöltek minden adásban két, sütéssel kapcsolatos feladatban küzdenek meg egyénileg a továbbjutásért, hogy a végén a legjobb elnyerje a Mestercukrász címet és a vele járó ötmillió forintos nyereményt.

Ki lesz a Mestercukrász zsűrije?

A Mestercukrász versenyzőinek munkáját háromtagú zsűri bírálja el.

Liptai Claudia

Liptai Claudia a Mestercukrász műsorvezetője és zsűrije is lesz. Mivel neki is van cukrász végzettésge, így szakmai szemmel tudja értékelni az alkotásokat.

 Juhos József cukrászmester

A műsor előzeteséből kiderült, hogy a Mestercukrász zsűrijébe került Juhos József cukrászmester, a Sütizz cukrászmestere.

 

Már egészen fiatalon, 13 évesen eldöntötte, hogy cukrász lesz.

Édesanyja segítségével sikerült a pilisvörösvári Emil cukrászdába bekerülnie, ahol 5 évet töltött el.

Innen a budapesti Gundel étterem cukrászatára került, hol először cukrász segédként, az után fő cukrászként, majd végül executive chef-ként dolgoztott összesen 17 évet. Ezen kívül irányította a Gerbaud és a Boscolo Hotel cukrászatát is.

Másfél évig az érdi Pataki cukrászda műhelyét vezette, amiből arra lehet következtetni, hogy Liptai Claudiát már korábbról ismeri.

Enzsöl Balázs – cukrászséf

A Mestercukrász zsűri harmadik tagja egy világutazó sztárcukrász, aki számos hotel, étterem és cukrászda desszertkínálatát újította meg elképzeléseivel New Yorktól Szingapúrig, ezt írta róla az RTL Klub. Most már kiderült, hog Enzsöl Balázsról van szó.

Enzsöl Balázs végzettségét tekintve közgazdász, a gasztronómiával 2005-ben kezdett foglalkozni. Szakmai pályafutását mosogatóként kezdte, 2009-ben már főszakácsként dolgozott Angliában. 2013-ban döntött úgy, hogy kifejezetten a desszertekre specializálódik, három évvel később Michelin-csillagos éttermek desszertkínálatért felelt. 2017 közepétől – barcelonai székhellyel – szabadúszóként folytatja karrierjét: workshopokat és konzultációkat tart. Számos hotel, étterem és cukrászda desszertkínálatát újította meg elképzeléseivel New Yorktól Szingapúrig. A Mestercukrász versenyzőinek azt szeretné megtanítani, hogy kitartással és gyakorlással bármit meg tudnak csinálni.

10 érdekesség Enzsöl Balázsról

 

Mikor kezdődik a Mestercukrász?