10 érdekesség Juhos Józsefről, a Mestercukrász zsűrijtagjáról

Juhos József mestercukrász

2021. június 28-án kezdődik a Mestercukrász az RTL klubon, ahol tehetséges hobbicukrászok versenyeznek egymással az 5 millió forintos fődíjért. A műsor egyik zsűritagja Juhos József mestercukrász lesz, róla szedtünk össze 10 érdekességet.

10 érdekesség Juhos Józsefről, a Mestercukrász zsűritagjáról

1 Már gyerekkorában is cukrász akart lenni

Juhos József cukrász dédnagyapja hatására akart cukrász lenni. Már 13 éves korától nyári munka keretében tanulta a szakmát egy főváros közeli ismert cukrászdában.

2. Nem ez az első tévé szereplése

Már korábban is szerepelt tévében, igaz nem zsűriként. A Mestercukrász zsűri tagja ismerős lehet a nézőknek Borbás Marcsi és a Balatoni Nyár műsorából.

3. Már korábban is ismerte zsűritársait

Enzsöl Balázst egy másik műsor próbazsűrizéséből ismerte, Liptai Claudiát pedig annak kapcsán, hogy egy ideig a Pataki cukrászdában dolgozott.

4. Nem szereti a mentes sütiket

Azt gondolja, hogy egy mai cukrászdában már kellenek nyers vegán, paleo és laktózmentes sütik is. Amiket nagyon szívesen elkészít, de megenni nem szereti őket, mert nem bírja a műcukrokat. Plasztik cukornak hívja őket, és azonnal megérzi az ízüket bármelyik süteményben.

5. Otthon nem szokott sütni

Otthon nem szokott sütni, de szereti a felesége süteményeit, és anyukája meggyes piskótáját.

6. Sokat foglalkozott tanulókkal

17 évig dolgozott a Gundelben, ez idő alatt kb. 800 cukrász és 1600 szakács tanulóval foglalkozott. Ezeket a tapasztalatait bizonyára jól tudja majd hasznosítani a Mestercukrászban is.

7. Joci a beceneve

A legtöbben Jocinak szólítják.

8. Hamarosan új cukrászdát nyit

Hamarosan saját cukrászdát nyit, aminek a neve Sug’art by Juhos Joci.

9. Szerinte ezek a legfontosabb alapanyagok a modern cukrászatban

Tejszín és vaj, és az új dolgok is, mint mondjuk a mandulaliszt. A vajat kifejezetten szereti, ha megérkezik az új szállítmány, van hogy beleeszik.

10. Szeret biciklizni

A biciklizés kapcsolja ki a legjobban.

Nézd meg Juhos József receptjeit

Kiemelt kép: rtl.hu