A kerti pavilon egy kertből sem hiányozhat

kerti pavilon

Azon szerencsések közé tartozik, akiknek nagy kertjük van, de nem tudja, mit kezdjen vele? Szerezzen be egy kerti pavilont, hogy kertje a béke és a pihenés oázisává váljon.

A melegebb hónapokban a legtöbb időt a kertben töltjük, ha szeretjük a napsütést napozunk, ha nem, akkor pedig az árnyékban pihenhetünk. De néha annyira égetnek a forró napsugarak, hogy menedéket keresünk előlük. Miért menjünk be a házba, ahová nem jut be annyi friss levegő, amikor hűsölhetünk a kerti pavilonunk alatt is?

Akinek van szabad helye a kertben, gond nélkül építhet pergolát vagy pavilont

A pergolák és pavilonok népszerűek és jól mutatnak a kertekben. Végre van egy hely, ahol el lehet bújni a nap, az eső és akár az erős szél elől is, le lehet ülni és kellemes időt tölteni a családdal és a barátokkal. Hűvösebb idő esetén kellemes hőmérsékletet biztosíthat egy gázüzemű teraszfűtő is.

Hogyan válasszon olyan pavilont, amely minden igénynek megfelel?

kerti pavilonok számos kivitelben megtalálhatók a piacon. Mindig át kell gondolni a kert és a ház elrendezését, nem szabad csak a saját elképzeléseinket követni.

Mi a következő lépés?

  • Keresse meg a pavilon helyét és körültekintően mérje ki.
  • Gondolja át, mit vár a pavilontól.
  • Milyen formájú legyen a pavilon?
  • Mennyit hajlandó befektetni a beszerzésébe?
  • Csak a kertben fogja használni a pavilont, vagy magával is vinné, például a nyaralójába?

A kerti pavilonnak nemcsak szépnek, hanem praktikusnak is kell lennie

Mit ér egy szép pavilon, ha nem véd meg az időjárástól? A megjelenés nem a  fő választási szempont, a praktikusság sokkal fontosabb.

Tippünk: Minden pavilon testre szabható. Díszítheti, vagy esetleg  növelheti a stabilitását is. Tudta, hogy egyes pavilonok alátéttel vannak ellátva, amit különösen poros körülmények között  értékelni fog?

Egy másik nagyszerű kiegészítő az oldalfal, amely megvédi Önt az időjárástól. Választhat a klasszikus vagy ablakos oldalfal, esetleg a cipzáras között, amely például bejáratként is szolgál.

Fontos az anyag minősége, amelyből a pavilon készült

Ahhoz, hogy a pavilon megfeleljen az elvárásoknak, kiváló minőségű és tartós anyagokból kell készülnie. A pavilon lába nem repedhet meg, amint egy enyhe szellő megcsapja, a tetőn nem szivároghat át a víz stb. A pavilon szerkezetének stabilnak kell lennie. Csak így állja ki az összes próbát, és a nyári eső sem fogja Önt eltántorítani a grillezésről.

Tippünk: A könnyűszerkezetes, talajba rögzíthető és UV-védelemmel ellátott kerti pavilonok minden bizonnyal a legkeresettebbek. Szintén ilyen iránt érdeklődik? Ne felejtsen el beszerezni hozzá rögzítőszögeket és érdeklődjön a színtartóság és az UV-védelem iránt.

Hol tervezi használni a pavilont? Nem használna ki jobban egy összecsukható, hordozható pavilont? A pavilont a kertben felállítja és egész nyáron ott marad? Vagy minden alkalommal magával szeretné vinni a nyaralóba? Ennek függvényében döntse el, hogy egy mobil pavilon jobb döntés-e?

Bárhogy is dönt, egy kerti pavilon minden meleg nyári napon hasznos tárásává válik a kertben. Hűvösebb napokon pedig hasznát veheti a gázüzemű teraszfűtésnek is.