4 ütős érv, amiért muszáj faliképet kihelyezni otthon

akril festmény

Amikor új otthonba költözünk az első néhány hónapban még előfordul, hogy nem tudjuk pontosan melyik bútornak hol lesz az ideális helye. Ebben az időszakban még átrendezzük, újra gondoljuk a berendezést. Azonban amikor minden a helyére került már, akkor érdemes elgondolkodni a kiegészítőkön, amivel igazán otthonossá tesszük az újonnan belakott tereket. 

A lakberendezés kiegészítői

Napjainkban nagyon népszerű a minimalista és a modern lakberendezés. Számtalan előnye van, ha már csak arra gondolunk, hogy sokkal könnyebb takarítani a letisztult, zsúfoltástól mentes tereket. Másrészről pedig a zsúfoltság rengeteg energiát és figyelmet von el. A minimalista berendezés mellett jóval koncentráltabb életet élhetünk.

Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a minimalista stílus nem csupán arról szól, hogy a praktikumra törekedve választjuk ki a funkcionális bútorokat és egyéb berendezéseket. Ettől még nem minimalista lesz a berendezett tér, hanem amolyan félig beköltözött hatást fog kelteni. A jól megválasztott home decor kiegészítőknek minden lakberendezési stílus mellett helye van. 

A faliképek tükrözik az egyéniséged 

Az egyéniség megjelenítése a minimalista vagy modern otthonokban is fontos. A saját stílusunk szerinti kiegészítők fogják azt a hangulatot megadni az otthonunknak, amitől jól fogjuk magunkat érezni. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden polcra és szabad felületre ki kell helyezni valamit. Viszont egy-egy jól elhelyezett festmény kiválóan illeszthető a minimalista és a modern berendezéshez is. 

pipacsos falikép

Inspiráló festmények

Ha valamilyen alkotó munkát végzel immár home officeban, akkor az inspiráló kiegészítők teljesítményfokozó hatással is bírhatnak. Gondoljunk csak a kedvenc helyünkre, ahol szívesen tartózkodunk, például a Balaton parton vagy a tengerparton töltött nyaralásokra. Egy üde balatoni festmény szempillantás alatt jobb kedvre derít és célt ad, ha már nagyon várjuk a hétvégét, a következő balatoni kiruccanást. 

Hangulatjavító színterápia virágos festményekkel

A színek tudatos használata pozitív hatással lehet a hangulatunkra. Színek nélkül minden egyhangú és sivár hatást kelt. Gondoljunk csak bele, hogy tél végén, már mennyire várjuk az első virágokat és a zöldellő fákat. Egy letisztult nappaliban jól elhelyezett, modern virágos festmény élettel tölti meg a teret. Színeiben és formájában választhatunk az ízlésünknek megfelelő virágot és ma már a festmények méretében is gondolkodhatunk egyedileg. Érdemes körbenézni például a  festoklub.hu oldalon, ahol utánrendelhető festményeket is találunk, melyeket a kívánt méretben készítenek el nekünk.