Hogyan válasszunk TV szekrényt?

tv szekrény

A nappali vagy szalon berendezésekor nem feledkezhetünk meg a TV szekrényről, akkor sem, ha nincs tévékészülékünk.

Milyen szempontokat kell figyelembe vennünk, hogy a bútorunk praktikus és szép is legyen? Az alábbiakban több választ is adunk erre a fontos kérdésre.

A tévéállvány és a beltér stílusa

Ezek a bútorok nem nagy méretűek, mégis teljesen megváltoztathatják a helyiség hangulatát. Ha jól választjuk meg őket, erősítik az összhatást, ellenkező esetben viszont ronthatnak rajta. Persze nem feltétlenül rossz, ha a beltér nem egységes, amennyiben az eklektikus stílus jegyében szeretnénk kialakítani, vagyis innen is, onnan is beleválogatunk valamit. Ha viszont harmonikus egységre törekszünk, érdemes olyan TV szekrényt választanunk, amely valamilyen szempontból – például színvilágában – illeni fog a környezetéhez.

A méret a lényeg

A következő szempont a bútor mérete. Ne csak a tévé képátlóját vegyük figyelembe, hanem azt is, hogy az egész konstrukció nem lehet túl nagy, különben túlságosan uralni fogja a helyiséget. A TV állványok szélessége általában 120 és 210 cm körül mozog. Az optimális megoldás az, ha a bútor 5–10 centiméterrel szélesebb a tévé képátlójánál.

A funkcionalitás sem utolsó

A következő fontos szempont az, hogy a tévéállványok vagy tévéasztalok praktikusak legyenek. Nagyon jó megoldás, ha praktikus fiókokkal és zárható tárolórekeszekkel, esetleg nyitott polcokkal ellátott modellt választunk. Így rengeteg apróságot rejthetünk el szem elől, sőt, még a gyerekek játékainak is meglehet a helye. Ez a bútortípus kiválóan alkalmas arra is, hogy hangsúlyt kapjon a lemez- vagy a könyvgyűjteményünk. Ilyenkor viszont válasszunk nagyobb modellt, hogy minden elférjen rajta.

Most már tudjuk, hogy a TV szekrény kiválasztását jól meg kell fontolnunk, nehogy túlzsúfolttá tegyük a helyiséget, mégis jól kihasználjuk a rendelkezésre álló teret. Néhány praktikus szempont azonban nagyon sokat segít, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet.