9 megoldás, amit muszáj alkalmaznod az udvaron

kerti terasz

Nagyon szerencsésnek mondhatók azok, akik kerttel rendelkeznek, hiszen számukra végtelen lehetőségeket nyújt az udvar. Mostani cikkünkben szeretnénk megemlíteni azt a 9 megoldást, amit muszáj alkalmaznod az udvaron praktikum, vagy stílus szempontjából.

1, Kerti fészer, szerszám tároláshoz

Kerti vagyontárgyaink tárolásához és védelméhez remek megoldást nyújtanak a fészerek, ahol tárolhatjuk kerti eszközeinket, különböző szerszámokat vagy esetleg az ünnepi dekorációt. Amellett hogy a fészereket remekül használhatjuk tárolásra még a rendezettség látszatát is kelti kertünkben és az udvarnak is igényes megjelenést nyújt.

2, Apró madárfürdetők

Azok számára, akik imádják a természetet és annak közelségét remek megoldás egy madárfürdető felállítása, amivel még tündéribbé varázsolhatjuk kertünket. Azt leszámítva, hogy gyönyörű látványt nyújt a gyerekek is imádni fogják, hiszen ők odavannak a kis állatkákért.

madárfürdető

3, Kültéri kandallók

Ha olyan kertet szeretnénk ahová esténként, akár a családdal vagy barátokkal szívesen kiülnénk akkor egy szabadtéri kandallót mindenképp szerezzünk be, hiszen rendkívül otthonos és stílusos megjelenést nyújt számunkra és vendégeink számára is egyaránt.

4, Kerti terasz

A kerti terasz úgymond az udvar központi helyszíne is, hiszen ez az a hely ahol barátainkkal és családunkkal eltöltjük az időt akár egy jó beszélgetéssel vagy egy vacsorával. Remek helyszínt nyújtanak minden olyan tevékenységhez, amit a házban helyszűkében nem tudnánk megoldani, mint például egy nagyobb sütögetés vagy összejövetel.

5, Kövezett utak, kiülők

Napjainkban nem sokan rendelkezünk szabadidővel, de ha mégis jut egy kicsi azt sem a takarítással töltenénk legszívesebben. Az elfoglaltabb emberek számára tehát remek megoldást nyújtanak a betonból készült járófelületek, hiszen egy slaggal könnyen tisztíthatók a különféle kövezett utak és kiülők.

6, Homokozó a gyerekeknek

Abban az esetben, ha gyerekek is laknak a házban, akkor egy stílusos és jól megépített homokozó gyönyörű pontja lehet kertünknek és még a gyerkőcök kedvében is járhatunk vele. Ha egy homokozó beépítésén gondolkozunk, akkor kerüljük a műanyag és átlagos homokozókat és gondolkozzunk valami stílusosban.

7, Kerti világítás

Egy hangulatos kert kialakítása esetében elengedhetetlenek a kerti fények, amikkel álomszerű és varázslatos környezetet biztosíthatunk. Egy kisebb vagy akár egy nagyobb kert esetében is egyaránt nagyon jó megoldás a különféle fényfüzérek alkalmazása, ami ráadásul nem is egy túl költséges megoldás.

kerti világítás

8. Tűzifa tároló

Azok számára,akik éjszakánkét szeretnék a kertben tölteni szabadidejüket egy jó társasággal a tűz mellett nagyon praktikus egy tűzifatároló. Nem csak a fát tárolja, hanem megjelenésével is hozzátesz kertünk összképéhez.

9. Modern kapuk

Napjainkban bármely ház éke lehet egy-egy stílusos toló, vagy úszókapu, de akár a kétszárnyas kapuk is stílust adhatnak ingatlanunknak. Szerencsére ezek a modern kapuk már igen tartósak, kevés karbantartást igényelnek, ráadásul a szükséges kerekek tolókapukhoz, úszókapukhoz is egyaránt beszerezhetők akár webáruházból is. Ráadásul az autóval való ki – és beállás is gördülékenyebb lehet általuk.

Összegezve:

Egy udvarban tehát számos praktikus, vagy épp stílusos megoldással találkozhatunk, így mindenképp érdemes akár több mindent is alkalmazni a fentiek közül.