Nyerő Páros játékszabály

Nyerő Páros játékszabály

A Nyerő Páros az RTL Klub népszerű reality műsora, ahol több ismert páros méri össze az erejét különböző játékokban, hogy elnyerje a Nyerő Páros címet. Mi a Nyerő Páros játékszabálya? Itt a lényeg!

Nyerő Páros játékszabály

A játék három versenynapos körökből áll. Az egyes körök első két napján a párok női, illetve férfi tagjai versenyeznek, a harmadik versenynapon pedig egy közös játékra kerül sor.

Az egyéni játékok előtt a párok nem versenyző tagjai tétet tesznek partnereikre. Sikeres teljesítés esetén a tétek jóváírásra kerülnek, ellenkező esetben pedig levonásra kerülnek a nyereményalapból.

A nyereményalap a körök első versenynapján 400 000 forint, az összeg a tétektől és a teljesítéstől függően növekszik, vagy csökken. A közös játék sikeres teljesítése után egy tétrakás nélkül meghatározott összeg adódik hozzá az adott párok nyereményalapjához.

Az egyes körök végén az egyéni játékok során legkevesebb összeget gyűjtő, valamint a közös játékban legrosszabbul teljesítő pár a veszélyzónába kerül. Amennyiben ez a két feltétel ugyanarra a párra teljesül, a közös játék során második legrosszabb helyen végzett pár kerül a veszélyzónába. A körök végén a többi pár szavazatai alapján egyikük továbbjut, másikuk pedig távozik a versenyből. Szavazategyenlőség esetén az adott körben kevesebb pénzt gyűjtő pár esik ki a játékból.

A fináléban két pár versenyez, majd a korábban kiesett párok szavazatai alapján dől el, melyik páros kapja meg az adott év nyerő párosa címet, valamint a teljes játék során összegyűjtött pénzösszeget. Szavazategyenlőség esetén az a pár nyeri a versenyt, mely a teljes verseny során több pénzt gyűjtött.

Nyerő Páros nyertesei