3 érv, amiért minden kertes házba kell egy jó láncfűrész!

láncfűrész

Ha családi házban élsz, akkor időről időre felhalmozódnak a munkálatok a kertben is. Ahhoz, hogy maradéktalan, hatékony és precíz munkát végezhess az udvaron, szükséged lesz egy megbízható láncfűrészre. Ugyanis nagyobb hasznát veheted ennek a gépnek az otthonod körül, mint gondolnád! Íme három érv, amiért érdemes beszerezned egy ilyen szerkezetet.

Az otthoni célra alkalmas láncfűrészek könnyen indíthatók, egyszerűen használhatók, emellett pedig alacsony karbantartást igényelnek. Így akkor sem kell tartanod ennek az eszköznek a használatától, ha nincs nagy tapasztalatod e téren. Lássuk, milyen téren lesz nagy segítségedre mindez!

1. Ágak levágása és fák kivágása a kerti munkálatok során

Ha legalább egy gyümölcs-vagy díszfa van a kertedben vagy az utcafronton, akkor máris nagy hasznát veheted a láncfűrészednek. Ugyanis ennek a gépnek a segítségével percek alatt megszabadulhatsz egy nem megfelelő helyre lógó vagy kiszáradt ágtól, ráadásul hű társként áll melletted akkor is, ha egy méretesebb fa teljes kivágásáról van szó. Vagyis ha szükség van a fenti műveletek valamelyikére, keresve sem találhatsz biztonságosabb, praktikusabb, kényelmesebb és gyorsabb megoldást egy láncfűrész használatánál.

2. Téli tüzelő összevágása

Bár jellemzően a télnek még nyoma sincs, amikor érdemes gondoskodni a téli tüzelőről, hiszen így biztos lehetsz abban, hogy a fa megfelelően kiszárad, mire a kandallóba vagy a kazánra kerül. Ezzel pedig növelhető a fűtőértéke. Ahhoz azonban, hogy ideális méretűre vághasd fel a farönköket és fahasábokat, elengedhetetlen egy láncfűrész használata. Hiszen fejszével nem csak nagyon időigényes a folyamat, de még a hátadat, a derekadat és a karjaidat is fokozottan igénybe veszi. Vagyis ha gyorsan és kényelmesen szeretnéd felaprítani a téli tüzelőnek szánt faanyagot, akkor mindenképpen érdemes beszerezned egy láncfűrészt.

téli tüzelő

3. Barkácsolás

Ha te is az a típus vagy, aki mindig tesz-vesz odakinn és szeret barkácsolni, akkor a megfelelő faanyag előállításához szintén szükséged lesz egy láncfűrész használatára. Segítségével könnyedén megfelelő méretre vághatsz egy nagyobb rönköt, amit utána már fűrész használatával is alakíthatsz tovább. Így élvezheted a hobbidat anélkül, hogy különösebb erőfeszítést kellene tenned a megfelelő alap levágását illetően.

barkácsolás

Láthatod, hogy nagyon sok téren veheted nagy hasznát egy láncfűrésznek. Jellemzően ugyan nem sok időt vesz igénybe egy-egy művelet elvégzése, ám annál több lenne ez az intervallum akkor, ha nem lenne kéznél ez az eszköz. Amellett pedig hogy időt spórol neked, kíméli a derekadat, megóvja a hátadat és az ízületeidet, ráadásul segítségével pontos és precíz munkát végezhetsz, legyen szó a kert rendbe rakásáról, a növények ápolásáról, a téli tüzelő összeaprításáról vagy a hobbidnak való hódolásról. Fontos azonban, hogy minőségi szerszámot vásárolj, hiszen így biztosíthatod a maradéktalan működést és a hosszú élettartamot. Ehhez érdemes szétnézned a Szerszámkell webáruház széles láncfűrész kínálatában.