Lakberendezés a környezettudatosság jegyében

környezettudatos lakberendezés

A környezettudatosság és fenntarthatóság a lakberendezés területén is fontossá váltak. A bútoraink és más berendezési tárgyaink valóban hosszú időre szólnak és a tudatos vásárló nem csupán az esztétikai előnyökre helyez hangsúlyt emellett figyel a természetbarát megoldásokra.
Előnyös, ha az otthonunk berendezéséhez világos árnyalatokat választunk. Kellemes, nyugodt hangulatot teremthetünk vele és még az áramszámlánk is alacsonyabb lesz a világos színek fényvisszaverő tulajdonsága miatt.

Természetes anyagból készült bútorok és zöld növények

Díszítsük az otthonunkat minél több zöld növénnyel: a szobában, az erkélyen a teraszon. Helyezzük el őket szép kaspókba, virágládákba dézsákban a növény jellegétől függően.
A környezetvédelem jegyében válasszunk a teakfa, rattan és vessző bútorokat. A teakfából készült bútorok remek választás lehetnek kültérre és a fürdőszobába egyaránt, mert nem tesz bennük kárt a párás levegő. Ez nem jelenti azt, hogy beltérre ne választhatnánk őket, az ebédlőnkben vagy a nappalinkban is pompásan fognak mutatni.

A rattan bútorok nagyfokú teherbírásuk miatt alkalmasak mindennapi igénybevételre és az a tény is mellettük szól, hogy nagyon kényelmesek és pille súlyuk miatt könnyen mozgathatók. Kültérre és beltérre egyaránt tökéletesen megfelelnek.
A vesszőből készült bútorok szintén nagyon könnyűek, természetes szellőzést biztosítanak a használóik számára, ezért nagy népszerűségnek örvendenek. A nyári nap melege sem forrósítja fel a felületüket, ennélfogva tökéletesen alkalmasak kültérre és beltérre egyaránt.

A fonott rattan bútorok

A fonott rattan bútorok természetes anyagból készülnek, tetszetősök és nagyon kényelmesek, ezért nagy népszerűségnek örvendenek. Maga a rattan alapanyag nagy teherbírású, rugalmas és használat közben illeszkedik a benne ülő alakjához, ezzel maximális kényelmet biztosít. Szinte minden stílushoz illeszkedik, többféle színben választható és nagyon sokféle képpen variálható. A fonott rattan bútor gyakorlatilag az otthonunk bármely részében remekül mutat.

rattan bútor

Rattan komód

Egy praktikus rattan komód többféle funkciót betölthet és a lakásunk vagy házunk többféle helyiségében használhatjuk. Az előszobában cipők, illetve ruhák tárolását oldhatjuk meg vele. A hálószobában éjjeliszekrényként egy kisebb változata funkcionálhat a nagyobb méret pedig remek helyet biztosít a ruháink számára. A nappalink méltó díszéül is választhatunk rattan komódot.

Rattan fotel, hintaszék

A rattan ülőalkalmatosságok nemcsak mutatósak, hanem kényelmesek is és a dekorációs funkciójuk színes párnákkal tovább fokozható. A hintaszékek kedvelői sem fognak csalódni, ha a rattan mellett teszik le a voksukat. A választék nagyon gazdag, ezért korosztálytól függetlenül mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Remek döntés lehet egy mutatós függőfotel is, amelyben kényelmesen ellazulhatunk egy fárasztó nap után.

Rattan ülőgarnitúra

Mivel a rattan jól tűri az időjárás viszontagságait kültérre és beltérre is bátran ajánlható. Választhatunk meghatározott darabokból álló szettet, vagy akár mi magunk is összeállíthatjuk a számunkra leginkább megfelelő teljesen egyedi hangulatú variációt. A klasszikus mézszín mellett napjainkban már számos más szín közül is választhatunk.

A rattan az étkezőnk méltó dísze is lehet, ahol a család tagjainkkal és a barátainkkal kényelmesen együtt lehetünk. A széles kínálatból mi magunk állíthatjuk össze a legmegfelelőbbet.

Fonott lámpabúrák

Ha nem jött még el az idő a bútorcserére, de szeretnénk némi frissítést abban az esetben természetes anyagból készült kiegészítőkkel is feldobhajuk a környezetünket. A fonott lámpabúrák igazán mutatósak és új színt, kellemes hangulatot varázsolnak az otthonunk bármely helyiségébe.

Árnyékolók

A mostanihoz hasonló forró nyarakon minden eddiginél nagyobb szerepet kaphatnak az árnyékolók. A kintre felszerelhető változatok megakadályozzák az üvegfelületek felmelegedését. a belső árnyékolók, térelválasztó függönyök az árnyékolás mellett dekorációs szereppel is rendelkeznek. Éjszakánként inkább szellőztessünk, a légkondicionálók használata helyett, az energiatakarékosság és a környezetvédelem jegyében.