7 közlekedési eszköz, amit muszáj kipróbálnod

elektromos bicikli

A közlekedési eszközök között mindig találkozhatunk innovatív megoldásokkal, melyek egy része csupán divatos szerkezetnek tekinthető, míg mások megragadhatnak a köztudatban és akár el is terjedhetnek. Az alábbi cikkben ilyen innovatív eszközöket gyűjtöttünk össze, 7 közlekedési eszköz, amit muszáj kipróbálnunk.

1, Segway

A Segway járművek egy álló platformból, két, oldalt elhelyezett kerékből, és többnyire egy kapaszkodásra is alkalmas kormányból állnak. Többnyire nagyméretűek, kerekeik is viszonylag nagyok, és súlyuk is jelentős. Nevüket a legnagyobb gyártó után Segway-nek szokás nevezni.

Ezeket a járműveket többnyire turisták szokták használni, városnézésre. Könnyen irányíthatók, a használatuk elsajátítása pár perc alatt megtanulható, úgynevezett önegyensúlyozó kétkerekűek, ami azt jelenti, hogy giroszkópok segítségével képesek önállóan megállni, így ha leszállunk róluk, nem dőlnek el. Irányításukat, és a lassítást testünk döntésével, illetve a kormány mozgatásával tudjuk biztosítani.

segway

2, Hoverboard

Ez az önegyensúlyozó újdonság hatalmas népszerűségnek örvend/örvendett jó pár éven át, megannyi sztár is elkezdte használni. Az egyes modellek eltérő színük, méretűek és más a terhelhetőségük is, sőt megannyi extrát is felszereltek rájuk.

Sajnos a tömeges érdeklődés miatt megjelentek a silány minőségű utánzatok, amikről sokat lehetett hallani, mert sorra kigyulladtak. Ha valaki ilyen eszközre vágyik mindenképp figyeljen oda, hiszen nem a legegyszerűbben megszokható jármű, amivel dolgunk lehet.

hoverboard

3, Orbitwheel

Az Orbitwheel egy hordozható kis eszköz, mely akár táskánkban is elférhet. Ezt az eszközt is érdemes jobban megismernünk és a kezdeti sikertelenségek se szegjék kedvünket, hiszen gyakorlást igényel ennek is a használata. A futurisztikus formának hála jelenleg inkább a fiatalok és a merész, új dolgokat kipróbálni vágyók körében népszerű ez az eszköz, de kétségtelenül nagy élmény lehet bárki számára.

4, Elektromos roller

Az elektromos rollerek kialakításukban nem különböznek alapvetően hagyományos társaiktól. Maximális sebességük általában 20 km/óra és többnyire összecsukhatók, könnyen szállíthatók. Általában rendelkeznek valamilyen kijelzővel, ahol az akkumulátor töltöttségét, vagy a haladás sebességét jelzik ki. A e-rollerek használatukat alapvetően befolyásoló jellemzője a kerékméret, e szerint két nagy csoportba sorolhatjuk őket, a kis kerékméretű, és a nagy kerékméretű típusok.

5, Elektromos kerékpár

Aki szereti a kerékpározást, annak mindenképp érdemes lehet kipróbálni az elektromos verziókat is. Ezek a kerékpárok ugyanis teljesen új dimenzióját nyithatják meg a kerékpározni vágyók előtt, a városban és terepen egyaránt. Nem véletlen, hogy egyre népszerűbbnek számítanak minden terepen, amihez csak hozzátesz, hogy az elektromos kerékpárok webáruházból is könnyen beszerezhetők, ráadásul az áruk is egyre kedvezőbb, nem beszélve a különböző támogatásokról sem.

6, Elektromos robogó

Amennyiben valaki még nagyobb dinamikára és egyben kényelemre vágyik és nem éri be az elektromos kerékpárokkal, azoknak az elektromos robogók kínálhatnak ideális megoldást. Ezek a járművek kifejezetten városi közlekedés során csillogtathatják előnyeiket. Nem véletlen, hogy számos nyugdíjas, idős ember, illetve mozgásában korlátozottabb személy választja ezeket az utazási eszközöket.

7, Moped

Végül, de nem utolsó sorban azok számára is szeretnénk kedvezni, akik a hagyományos és retro dolgokat keresik a közlekedési eszközök terén is. Ezek közül mindenképp érdemes megemlíteni a jó öreg robbanómotoros mopedet, amit jó pár, ma már klasszikus filmből is ismerhetünk. Ezek városi közlekedésre szintén kiválóak lehetnek, de a hepehupás terepen is megállják helyüket.

Összegezve

A fenti néhány közlekedési eszközt tehát mindenképp érdemes lehet kipróbálni, hiszen fiatalok és idősebbek is egyaránt megtalálhatják számításukat, ha egy alternatív és hatékony közlekedési eszközt keresnek.