3+1 dolog, amit muszáj beszerezni egy franciaágyhoz

franciaágy

A franciaágyak népszerűek és nagyon kényelmesek. Aki egyszer rászokott, az örökre franciaágyon szeretne aludni, igaz? Kényelmes a mérete és a keretei teret engednek a változásoknak is.

Azért a franciaágyat is be kell rendezni, hiszen önmagában csak egy keretet ad az alvásunkhoz. Lássuk, mi minden kell egy franciaágyhoz, hogy azt mondhassuk, szép, kényelmes és praktikus is egyben.

Lepedő franciaágyhoz

Ha magad elé képzelsz egy franciaágyat, akkor mi az, amit elsőnek meglátsz? A lepedőt, ugye? Amin kissé összegyűrve ott az ágynemű, és néhány párna is.

A lepedő színe és minősége nagyon fontos, ha kényelmes franciaágyat szeretnénk teremteni magunknak. Az ágyneműhuzat webáruházban választhatunk klasszikus lepedőt, finom pamutszaténból. És válogathatunk a pamut vagy pamut-elasztán gumislepedőkből, melyek kimondottan számolnak a franciaágy matracának vastagságával is, és nem engedik összegyűrődni a lepedőt alvás közben.

Ágynemű a franciaágyhoz

Az ágyneműt nem a franciaágyhoz, hanem a saját igényeinkhez igazítsuk. Válogathatunk a pehely és memória párnák közül. Allergiások számára pedig az atka stop és naturtex párnák kínálata lesz megfelelő.

Mivel alvás közben nem a nyakunkat, hanem a fejünket kell alátámasztani, a párna vastagsága és keménysége is fontos paraméter. Ezért jó megoldást jelentenek az állítható töltetű párnák.

Ha franciaágyunk van, választhatunk nagyméretű paplant, ami alá kényelmesen be tudunk vackolni. ez az egyik nagy előnye az ágy méretének, hogy nem kell megalkudni, választhatjuk azt, amire igazán vágyunk, amire a belső igényeinknek szüksége van.

franciaágy ágyneműhuzat

Ágyneműhuzat a franciaágyhoz

A franciaágy nem korlátoz, ezért ágyneműhuzatot az ágyneműhöz válasszunk, olyan méretben, ami valóban megfelelő számunkra.

Az ágyneműhuzat választás legfontosabb paraméterei: a mérete, a színe és, hogy az anyaga puha és finom legyen a bőrünk számára. A legnépszerűbbek a pamut és pamutszatén ágyneműhuzatok, ezenkívül, a luxus érzetű damaszt is népszerű.

Ágytakaró franciaágyhoz

A franciaágy akkor a legszebb, amikor beágyaztunk, és szépen letakarjuk egy gyönyörű ágytakaróval.

Franciaágy ágytakarót érdemes úgy választani, hogy a mintája passzoljon a szoba hangulatához és színéhez. A mérete legyen nagyobb, mint az ágyunk, hogy kényelmesen letakarhassuk. A mintája pedig olyan legyen, amire jólesik ránézni.

Az ágytakaró, azon kívül, hogy javítja a hangulatunkat, stílusossá varázsolhatja a szobánkat és rendezettséget is ad neki. Ráadásul egy meleg takaró is, ami jó szolgálatot tesz majd nekünk téli estéken.

Összegezve

A franciaágy mérete és stílusa lehetővé teszi, hogy igényeinknek valóban megfelelő méretű ágyneműt és ágyneműhuzatot válasszunk.

És a franciaágy akkor a legszebb, amikor kényelmesen alszunk benne. A második legszebb pedig akkor lesz, amikor egy gyönyörű ágytakaróval takarjuk le, ezzel karaktert és rendezettséget adva a hálószobánknak.