9 ok, amiért muszáj megtanulnod angolul

9 ok, amiért muszáj megtanulni angolul

Az angol nyelvtanulás szerencsére ma már igen népszerű, de nem csak a diákok, hanem a kisiskolások, felnőttek és idősebb korosztály számára is. Ennek számos oka lehet, gyakorlatilag egyénenként változhat a motiváció, de néhány fő tényezőt mindenképp kiemelhetünk ezek közül. Az alábbiakban éppen ezért összegyűjtöttünk 9 okot, amiért muszáj megtanulni angolul. Amennyiben valakinek még hiányzik a megfelelő motiváció, az ezek között biztosan megtalálja a számára megfelelőt.

1, Nyelvvizsga megszerzése

Egy nyelvvizsga megszerzésének számos előnye lehet. Ezek közül az egyetemi felvételi során kapott plusz pontok a fiatalok számára jelenthetnek csábítást. Ezen felül azonban a diploma kézhez vételének is alapfeltétele ma már egy nyelvvizsga megszerzése. Az angol nyelv pedig egy könnyen elsajátítható nyelvnek mondható, ezért is olyan népszerű a nyelvvizsgázók körében.

2, Jobb karrier lehetőségeket biztosítása

Rengeteg alkalommal találkozhatunk olyan álláshirdetéssel, ahol társalgási szintű angol nyelvismerethez kötik a pályázás lehetőségét. Egy-egy nemzetközi cégnél történő tárgyaláskor óriási előnyt jelenthet az angol nyelvtudás, főleg ha mindezt folyékonyan tesszük.

3, Külföldi továbbtanulás

Amennyiben valaki külföldön szeretné folytatni tanulmányait, akkor az angol elsajátítása mondhatni szükségszerű, hiszen számos külföldi egyetemen angol nyelven történik a képzés, főképp igaz ez a mesterképzéseknek megfelelő képzéseken.

4, Nyelvtanulás utazáshoz

Nyaralás, vagy egy pár napos határon túli kiruccanáskor mindenképp jól jön és élvezhetőbbé, biztonságosabbá teszi az utazást, ha beszélünk legalább angolul, amit a világon szinte mindenhol megértenek. A nyelvtudás hiánya sokat ronthat a helyi értékek és kultúra élvezetén is, ami így a pihenés valódi mivoltából is elvonhat.

5, Kapcsolati háló fejlesztése

Az angol nyelvtanulás megnyithatja előttünk a lehetőség, hogy az adott nyelven beszélgethessünk új emberekkel. Az egyetemeken a cserediákokkal való kommunikáció például a széles kapcsolati háló fejlesztésének egyik kiváló lehetősége. Erre az angol nyelv ismerete kifejezetten javasolt lehet.

6, Kulturális nyitás

Az angol nyelvtanulás során nem csak a nyelvet tanuljuk meg, hanem ismerkedünk is az adott kultúrával és emberekkel. Fantasztikus dolgokat tanulhatunk ezáltal, nyitottak, megértőbbek, elfogadóbbak lehetünk. Az angol nyelvnek hála azonban nem csak az angol kultúrát, hanem más kultúrákat is megismerhetünk.

7, Eredeti nyelvű műértelmezés

Egy szinkronizált film, egy lefordított könyv olvasása során az eredeti tartalom valamelyest veszíthet fényéből, de a legnagyobb művek angol nyelven íródnak ma már, így angol nyelvtudással teljesen átélhetjük az eredeti mű hangulatát.

 

8, Nyelvtanulás önbizalom növelésre

Az angol nyelvtanulás során elért sikerek szinte biztosan jó érzéssel, sikerélménnyel töltik el a tanulókat. Ez a legifjabbak körében még inkább fontos lehet. A tantermen kívül való sikeres használatnak hála pedig hosszútávon nő az önbizalmunk, hiszen egy új dolog elsajátításából származó önbizalom növeli az önbecsülést is.

9, Szellemi képességek karbantartása

Az angol nyelv elsajátításához folyamatosan használni kell a fejünket, hiszen tornáztatva vannak a különböző idegi kapcsolatok az agyunkban. Emiatt idősek és fiatalabbak számára az angol nyelvtanulás online lehetőségei is megfelelőek lehetnek, de egy megfelelő nyelviskola kiválasztása és rendszeres látogatása is sokat adhat az általános szellemi teljesítményhez.

Összegezve:

Az angol nyelv elsajátítása tehát ma már mondhatni elengedhetetlen, de nem a kötelező jelleg az ami miatt muszáj lehet megtanulnunk angolul, hanem azért mert általa egy új világ nyílhat meg számunkra, de lehetőségeket is teremthet számunkra, nem beszélve a szellemi teljesítmény növeléséről.