SUP vásárlási útmutató: Milyen kiegészítőkre lesz még szükséged?

sup vásárlási útmutató

A SUP egy fantasztikus vízi sport, amely a testmozgást teszi lehetővé a természet közelségének élménye mellett. A deszkát a szaküzletekben bármikor beszerezhetjük, de mellette természetesen ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről és a biztonsági felszerelésről sem. Nézzük meg, hogy milyen kiegészítőkre lesz majd szükségünk.

Evező

SUP deszka mellett az evező beszerzése is kulcsfontosságú. Ez az egyik legfontosabb kiegészítő, hiszen ennek hiányában nem tudunk majd haladni a deszkával. Az evező hossza és anyaga befolyásolja majd a hatékonyságunkat és ez teszi lehetővé a kényelmes haladást. Mindig a testmagasságunkhoz mérten válasszuk meg az evező hosszát és törekedjünk a strapabíró, de könnyed darabokhoz. Ilyen például az üvegszálból vagy karbonból készült evező lapát. A markolat legyen ergonomikus, hiszen a hosszabb túrákon csak így tudunk majd kényelmesen haladni.

Mentőmellény

SUP vásárlás során a legfontosabb kiegészítő a mentőmellény lesz. Különösen akkor fontos, ha nyílt vízre merészkedünk vagy a folyókon evezünk. A legjobb, ha speciális SUP-hoz való mentőmellényt választunk, amely testmozgás közben nagy szabadságot biztosít. Mindig legyen megfelelően rögzítve és győződjünk meg arról, hogy megfelel a helyi szabályoknak is.

Szállító táska

Mi a leereszthető szállító táskát ajánljuk, hiszen amikor nem használjuk, akkor könnyedén leereszthetjük és kis helyen is elfér majd. Válasszunk akkora méretet, amely megfelel a deszkánk méretének és győződjünk meg arról is, hogy a szükséges párnázást tartalmazza, amely megvédi deszkánkat. Ma már egyre népszerűbb a tetőcsomagtartóra kialakított változat, hiszen így tényleg könnyebbé tehetjük a szállítást.

Bokarögzítő

A Sup-hoz mindenképpen be kell szerezni a bokarögzítőket, bokaköteléket is, amelynek segítségével a deszkához rögzíthetjük magunkat. Ez fogja megakadályozni azt, hogy a deszka eltávolodjon tőlünk. Ezeket a vizekhez mérten érdemes kiválasztani. Tengeri evezés során érdemesebb a hosszabb változatot használni, míg a sekélyebb vizekben elegendő a rövidebb is. Fontos tudni, hogy kötelező tartozéka a szettnek.

Egyéb kellékek és tartozékok

A vízálló táska segíthet abban, hogy a fontos dolgainkat, – mint például a kulcsok vagy az iratok – biztonságban tudjuk. A napvédő és a sapka szintén elengedhetetlen, hogy megvédjük magunkat az UV-sugárzástól. Hosszabb túrákra érdemes elegendő folyadékot és élelmiszert is magunkkal vinni. Ha szeretjük rögzíteni a kalandjainkat, akkor egy vízálló kamerára is szükségünk lehet.