Saját vállalkozás létrehozása a munkaerőpiacon való siker érdekében: Hogyan befolyásolhatja az egyéni márka a karriert? A Jooble tanácsai vállalkozóknak

női vállalkozó

Ismerd meg, hogyan építhetsz olyan saját márkát, ami kiemelkedhet a többi márka közül! A cikkben a Jooble álláskereső portál tanácsait foglaltuk össze, amely többek között az egyéni vállalkozókat célozza meg.

A munkaerőpiac folyamatos változásáról nagyon sokat olvashatunk mostanában, hiszen a mesterséges intelligencia elterjedése többek között számos korábbi szabályt felrúgott. A nehézségek elkerülése érdekében időben érdemes azon eldolgozni, hogyan tűnjünk ki a tömegből! Ennek egyik leghatékonyabb módja a saját márka létrehozása. Számos állás Győr területéről arról árulkodik, hogy a megváltozott munkaerő piaci igények új álláslehetőségeket teremtenek, olykor pillanatok alatt. A Jooble álláskereső portál fő célja, hogy egy helyre összegyűjtse az online felületeken megtalálható külföldi és belföldi hirdetéseket, és egy felhasználóbarát webhelyet biztosítson az álláskeresők számára. A Jooble szerint az olyan keresési feltételek, mint a munkavégzés helye, ideje és módja leegyszerűsítik a munkakeresést, és rengeteg időt spórol mind a munkavállalónak, mind a munkaadónak. De miért is érdemes saját vállalkozást létrehozni? Összegyűjtöttük a Jooble tanácsait, melyek mindegyikére külön-külön kitérünk és részletezzük.

Jooble: az egyéni vállalkozás lenne a sikeres karrier titka?

Amikor karrier előrelépési lehetőségekre gondolunk, mindenképp érdemes megfontolni a saját márka vagy vállalat létrehozását. Miért? A szakemberek és vállalkozók számára egyre inkább előnyt jelent, ha saját márkát építenek, hiszen ezzel képesek kitűnni a tömegből, szimpatikussá tenni az elérhető szolgáltatásokat a potenciális munkaadóknak vagy ügyfeleknek. A technológia fejlődésével arra kell fókuszálni, ami minket, embereket különlegessé tesz… Ezek pedig az érzelmek! Saját márkával egy olyan arculatot mutatunk be másoknak, amely valamilyen szinten betekintést nyújt a személyes érdeklődési körünkbe, és gyorsabban meggyőzheti a vásárlót, miért éppen minket válasszon.

A saját márka vagy vállalat kiépítése továbbá növeli a hitelességet és a megbízhatóságot. Amikor az ügyfél egy szimpatikus és leellenőrizhető márkával találkozik, azt sugalljuk számára, hogy szakmailak erősek vagyunk, folyamatosan fejlődünk és elkötelezetten végezzük a ránk bízott feladatokat. Ráadásul egy márka honlapján visszajelzéseket is megoszthatunk, amelyek által a leendő partnerek szemében még megbízhatóbbnak tűnünk.

számítógép

Egyéni vállalkozás létrehozása néhány lépésben

Az egyéni vállalkozás azok számára lehet fontos, akik elkötelezettek egy adott szférában, és szeretnének nagyobb eséllyel indulni a többi munkavállalóval szemben. Leegyszerűsítjük: a cégek jobban megbíznak azokban, akik szakértelme “lepecsételt”. A Jooble álláskereső portál oldalán számos a megpályázható állás Budapest XXII. kerületéből is, így a fővárosban munkát keresők csupán néhány kattintással megtalálhatják a számukra megfelelő lehetőséget.

Lássuk, milyen lépéseket érdemes követni a sikeres vállalkozásért:

  • Önismeret és célkitűzés: Első lépésként érdemes időt szánni erősségeink és gyengeségeink feltérképezésére. Gondoljunk át, hogy mi az, amiben kiemelkedően teljesítünk, miben szeretnénk szakértővé válni, és milyen értéket tudunk hozzáadni az adott szakterülethez. Határozzuk meg céljainkat és azokat az üzeneteket, amelyeket kommunikálni szeretnénk a világ felé.
  • Hiteles online jelenlét: Az online jelenlét rendkívül fontos az önálló márka kiépítésében. Készítsünk professzionális és jól struktúrált profilokat a szociális média oldalakon, például LinkedIn-en, Twitterren, Instagramon vagy a Jooble-n. A profil releváns információkat közöljön, röviden, de lényegretörően bemutassa a személyes értékeinket, szakmai tapasztalatainkat és az érdeklődési területeket. Fontos, hogy autentikusak maradjunk és valódi kapcsolatot teremtsünk az emberekkel. Néha a “túl profi” stílus elijeszti az embereket, miközben a cégeknek pedig szimpatikus lehet. Ezért is fontos az első pontban részletezett önismeret!
  • Értékteremtés, tartalomgyártás: A tartalomgyártás lehetőséget ad arra, hogy megosszuk tapasztalatainkat a nagyközönséggel. Írjunk különböző blogbejegyzéseket, közösségi média posztokat, akár készítsünk rövidebb videókat, amelyek értékes információkkal szolgálnak a szakmai közösség számára. A hosszabb videókat egy kisebb célközönség fogja megtekinteni, akik számára hasznos információt nyújtunk. Összességében, a tartalomgyártás által hiteles és megbízható forrásnak fogunk tűnni.
  • Szakmai kapcsolatépítés: A saját márkához leggyakrabban elengedhetetlen a szakmai kapcsolatok kialakítása és ápolása. Vegyünk részt különböző eseményeken, konferenciákon, ahol szakmabeliekkel találkozhatunk. Ezek a kapcsolatok nagyon fontosak, már csak azért is, hogy megismerjük az üzleti élet híresebb tagjait.
  • Pontos közlési mód: Ezzel azt akarjuk kiemelni, hogy legyen egy saját stílusunk, ami alapján megismerhetnek mások. Egyéniségünk idővel helyet foglalhat el a riválisok között, így érdemes megfelelő színeket, logót és képeket választani a tartalomgyártáskor vagy szakmai honlap létrehozásakor. Fogalmazzuk meg röviden és pontosan, mi a célunk, hogyan tudjuk elérni és milyen eredményeket tudunk bemutatni! Legyünk olyanok, akiket mi is szívesen választanánk.

A saját márka kiépítése és az egyéni vállalkozás létrehozása olyan lehetőségeket teremthet, amelyekre korábban talán nem is gondoltunk. Szélesebb szakmai bázis, elkötelezett partnerek, hírnév és karrierépítési lehetőség – és ez csak néhány a számos előnyből!