Muszáj hatékonyan készülni a KRESZ vizsgára – mutatjuk hogyan!

autósiskola

A KRESZ vizsgára való felkészülés során fontos, hogy hatékonyan tanuljunk. Először is, érdemes előre tervezni és időbeosztást készíteni a tanulásra. Ha hajlamosak vagyunk halogatni, érdemes emlékeztetőket beállítani a mobiltelefonunkon, hogy ne felejtsük el a tanulást.

Ha online tanulást választjuk, teremtsünk megfelelő környezetet a koncentrációhoz, kapcsoljuk ki a zavaró tényezőket és használjunk külön alkalmazásokat, amelyek letiltják a közösségi oldalakat a tanulás ideje alatt.

A tanulás során hasznos lehet együtt tanulni másokkal, megbeszélni a tananyagot és egymást kérdezgetni. A gyakorlatban is tanulhatunk, például beülhetünk egy kör vezetésre egy tapasztalt vezető mellé, aki elmagyarázza nekünk a különböző közlekedési helyzeteket és a táblákat.

Ez lehet egy nemrég vizsgázott barátunk, vagy akár egy olyan ismerős, aki régóta vezet. Mert más látni a teszten és más, ha ugyanezt élő szituban tapasztaljuk meg egy biztonságos sofőrrel.

Miből fog állni a KRESZ vizsga?

A KRESZ vizsga 55 percig tart és 55 kérdésből áll. A válaszokat érintőképernyős számítógépen kell megadnunk. Összesen 75 pontot gyűjthetünk, és minimum 65 pont szükséges a sikeres vizsgához.

A kérdésekre adott válaszainkat azonnal értékeli a számítógép. A sikeres válaszokat zöld pipával jelöli, míg a hibás válaszokat piros x-szel. Megtekinthetjük a helyes választ és magyarázatot is. A vizsga után azonnal megtudhatjuk, hogy sikerült-e vagy sem.

Út a jogsi megszerzéséhez

A KRESZ vizsgára való felkészülés hosszú és kitartást igénylő folyamat. Fontos, hogy kitűzzünk magunk elé egy célt, és emlékeztessük magunkat arra, mennyire hasznos és szükséges dolog az autóvezetői jogosítvány. A motivációnk segíthet átvészelni a nehéz időszakokat és folyamatosan haladni a tanulással.

Legyünk következetesek és rendszeresek a tanulásban, és ne féljünk segítséget kérni, ha valami nem világos. A szakértő oktatók mindig rendelkezésre állnak, hogy segítsenek és válaszoljanak a felmerülő kérdéseinkre.

Ne feledjük, hogy a KRESZ vizsga csak az első lépés. 

Miután sikeresen letettük a vizsgát, az oktatóval egyeztessünk és kezdjünk el vezetni. A ReadyGo Autósiskola Budapesten minőségi vezetési okatást ad és sikeres elméleti vizsgát követően gyorsan kerülhetsz oktatóhoz.