Így hozd ki a legtöbbet a fürdődből: 5 tipp!

fürdőszoba

A fürdő a tisztulás helye, nemcsak testi, hanem lelki értelemben is. A fürdőszobát néhány egyszerű trükkel valóban olyan hellyé varázsolhatjuk, ahol egy fárasztó nap után meg lehet pihenni, vagy egy reggelt megfelelően el lehet kezdeni. Nem kell hozzá sok minden. Az olcsóbb átrendezéstől kezdve egy sor szép csempén át egészen a hidromasszázs kádig terjednek a lehetőségek. Mindenki kiválaszthatja azt, ami a pénztárcájának és az ízlésének is megfelelő.

  1. Lehet, hogy itt az ideje egy kis átalakításnak, átrendezésnek

Van az úgy néha, hogy egy régóta használt helyiség egyszer csak szűkösnek tűnik, nem érezzük benne jól magunkat. Ilyenkor már egészen apró dolgokkal is lehet segíteni. Lehet, hogy elég egy festés, valami más szín, mint eddig volt. A fürdőszoba esetében egy-egy bútor vagy szaniter kicserélése is sokat változtathat a fürdőszoba egészén. Ma már rengetegféle mosdókagylóból, WC-csészéből, zuhanyzóból és kádból választhatunk. Nem kell tehát feltétlenül az egész fürdőszobát átalakítani ahhoz, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőle.

Ha a régi kád helyére szeretnénk valami modernebbet, könnyebben használhatót, akkor ma már nemcsak a zuhanykabinok garmadája kínál nekünk megoldást, hanem olyan zuhanyzó is, ami egyedileg a mi igényeinknek megfelelően épült. Ezeknél néha elég egyetlen átlátszó vagy tömör fal. Ez az úgynevezett walk-in zuhanyfal. A minden korosztály számára biztonságosan használható ilyen épített zuhany egyre népszerűbb. A víz elvezetéséről ennél a megoldásnál nem egyetlen lefolyó, hanem az úgynevezett folyóka gondoskodik, ami a zuhanytér egyik oldalában hosszan kap helyet.

Ha kisebb átalakításon, átrendezésen gondolkodunk, akkor néhány szép tükörrel is fel lehet dobni a fürdőszobát. Ha kisebb a tér, akkora komplett fürdőszobabútor helyett tükrös fali szekrények vagy polcok is segítenek tárolóhelyet nyerni.

  1. Már egy sor dekorcsempe is csodákra képes!

Aki nem riad vissza egy kis kosztól, az a csempék világában is elmerülhet. Nem kell feltétlenül a teljes padlózatot vagy fali csempézést kicserélni. Már egy-két sor díszcsempe is nagyon sokat számít egy fürdőszobában, sőt még jobban érvényesül, mintha az egész felületen rajta lenne. Arra kell csak vigyázni, hogy a fürdőszoba színei passzoljanak egymáshoz. A csempétől kezdve a csapokig, kilépőig.

  1. Kapjanak helyet a növények is!

Nagyon élővé és otthonossá teszi a fürdőszobát néhány növény. Az orchideák, borostyánok örülni fognak a nedves, párás környezetnek, mi pedig gyönyörködhetünk bennük. Fényre minden növénynek szüksége van, ezért ablak nélküli fürdőkbe nem javasoljuk a növényeket. A panellakásokban előfordulnak olyan fürdők, amiknek nincs ablaka.

  1. Egy hirdomasszázs káddal az egészségedért is tehetsz!

Bár nem az olcsóbb megoldások közé tartozik, de kétségkívül egy életre az otthonodba varázsolhatod vele a wellness-fürdők hangulatát. Egy hidromasszázs kád az egész testet jótékonyan végig tudja masszírozni egy fárasztó nap után. Már maga a meleg víz is nyugtatóan hat testre és lélekre egyaránt. Az izmok ellazulnak, erre pedig még rásegítenek az állítható erősségű masszázsfúvókák. Reuma kezelésére kiváló egy ilyen kád.

Számos forma közül választhatunk. A hidromasszázs kád lehet normál, asszimetrikus, sarok vagy egyedi is. Már 300 000 Ft körül elérhetőek, de vannak olyanok, amik már az 1 millió Ft-ot is átléphetik. A kádak egy vezérlőpanel segítségével irányíthatók.

Vannak olyan darabok, amik színekkel is operálnak így biztosítva, hogy minden érzékünk ellazuljon. A kádak az egész kicsi fürdőszobába nem biztos, hogy jó választások, bár lehet egyedi kialakítással is kérni őket. Ha így teszünk, akkor teljesen a mi fürdőszobánk méreteihez igazítják a kádat.

  1. Legyen elég fény a fürdőszobában!

Nemcsak a növények vágynak megfelelő mennyiségű és minőségű fényre, hanem mi is. Ahhoz, hogy a fürdőszoba kellemes hely legyen, elengedhetetlen a fényforrás. Akkor is sokat tehetünk ezért, ha a fürdőnek nincs ablaka. Az állítható erősségű és színű fényt kibocsátó lámpák már nemcsak a plafonra szerelve vagy állólámpaként érhetők el, hanem a tükrök részeként is. A tükör még a legkisebb és legsötétebb fürdőket is meg tudja tölteni fénnyel, főleg akkor, ha jól választunk hozzá lámpát.

Az úgynevezett ledes tükrök keveset fogyasztanak, tökéletes világítást biztosítanak, sőt még hangulatelemnek is kiválók. Ezek használatával könnyebbé válik a borotválkozás vagy a reggeli sietségben összedobott smink.

Ha olyan szerencsések vagyunk, hogy van ablaka a fürdőnek, akkor az onnan jövő fényt hasznosítsuk. Ebben az esetben mehetnek növények az ablak környékére egy polcra vagy akár a fürdőszobai pultra. Az ablak azért is remek, mert a párát ki tudjuk engedni a fürdőből, így az nem a lakás vagy ház levegőjét terheli. Ablak nélküli fürdőknél erről páraelszívó szokott gondoskodni, az is jó megoldás.