Hogyan válasszunk tűzijátékot ünneplésre?

tüzijáték otthon

Rengeteg módszer van arra, hogy emlékezetessé tegyünk egy ünnepi alkalmat, de talán a tüzijáték a legkülönlegesebb mind közül. Segítünk eligazodni a tüzijátékok világában, hogy hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbb tüzijátékot.

Nem csak Szilveszterkor lehet tüzijátékozni!

A nem gyakorlott tüzijáték vásárlók gyakran azt hiszik, hogy tüzijátékot használni csak Szilveszterkor lehet. Ez féligazság, ugyanis a 3-as pirotchnikai osztályba tartozó tüzijátékokat valóban csak december 28 és 31 között lehet megvásárolni, és december 31. 18 órától január 1. reggel 6 óráig lehet csak felhasználni.

De vannak olyan tüzijátékok (az 1-es és 2-es pirotechnikai osztályba tartozók), amelyeket egész évben meg lehet vásárolni, és egész évben fel lehet használni magánterületen. Tehát nincs akadálya annak, hogy a tüzijáték legyen a fénypontja egy születésnapi bulinak, egy céges partynak, esküvőnek, házassági évfordulónak, vagy bármilyen egyéb ünnepi alkalomnak.

Hogyan válasszunk tűzijátékot ünneplésre?

Fő a biztonság, ezért tüzijátékot csak megbízható forrásból szabad beszerezni, ahol a termékek megfelelő minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek. Egy tüzijáték webáruházban akár online is megvásárolhatjuk ezeket a termékeket.

Kis tüzijátékok

Akik halkabb tüzijátékot szeretnének, vagy nem akarnak túl sokat költeni rá, azok számára ideálisak a kis tüzijátékok.

Közepes tüzijátékok

A közepes méretű tűzijáték telepek több effektust kombinálnak és hosszabb az idő tartalmuk.

Nagy tüzijátékok

A nagy tüzijátékok igazán gyönyörű showt varázsolnak, mert gyorsabb és dinamikusabb effekteket tartalmaznak, és mindezt hosszabb ideig élvezhetjük, mint a kis és közepes társainál. Az áruk valamivel magasabb, de ha igazán el szeretnéd kápráztatni a vendégeket, akkor ezek közül érdemes választani, egy ilyen tüzijáték garantáltan örök emlék marad mindenki számára.

 

Tüzijáték felhasználása

Nem csak a tüzijáték vásárlásánál, de a felhasználásánál is ügyelni kell a biztonságra! A tüzijátékot megfelelő helyen kell tárolni, nem szabad elfelejteni, hogy gyúlékony anyagot tartalmaz! Csak a lejárati határidőn belül szabad felhasználni, és mindig szigorúan követni kell a termék leírásában szereplő utasításokat! Kilövéskor ügyelni kell az emberek és a környezet biztonságára. Ha betartjuk ezt a néhány szabályt, akkor garantáltan felejthetetlen élményben lehet részünk, ami megkoronozzá az ünnepi alkalmat!