3 spanyol sziget, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni

spanyol sziget

Európa legszebb szigeteinek nagy része Spanyolországban található. A legnépszerűbbek között kétségkívül ott vannak a Kanári-szigetek, Ibiza, illetve Mallorca egyaránt. Mivel mindegyiküknek megvan a maga sajátossága, egyedisége és szépsége, így nem vétünk nagy hibát, ha ezek bármelyikére látogatunk el. Lássunk pár olyan szigetet, amit mindenképpen érdemes megnézni az életben!

  1. Tenerife

A Kanári-szigetek leghíresebb és legnagyobb szigete Tenerife, amely igen fejlett turizmussal rendelkezik. Nem csoda tehát, hogy sokan ezt a helyszínt választják tengerparti üdülőhelynek. A búvárkodás, a kirándulás, a strandolás mellett bőven van lehetőség pihenésre Tenerifén, hiszen itt minden adott egy kellemes nyaralásra.

A vízi sportok szerelmeseinek szintén kiváló választás a spanyol sziget, hiszen ki lehet próbálni a szörfözést, a vitorlázást, az ejtőernyős vízisízést, illetve a jetskizést egyaránt. Persze, aki szeret hegyet mászni, annak sem kell majd csalódnia, ugyanis itt csodálatos útvonalak vezetnek végig az ország legmagasabb pontjára.

  1. Ibiza

Bulizni vágyó fiataloknak Ibiza lesz a legjobb választás, hiszen ez a sziget igen ismert az éjszakai életéről. A hatalmas partik és a varázslatos strandok mind-mind vonzzák az embereket, főként a két parti város Ibiza és San Antonio. A legtöbbször a bulik este hétkor kezdődnek és reggelik kitartanak, ahogy az ide érkező fiatalok is.

Nem csak éjszaka vannak programok, hiszen napközben karneváli hangulat várja a látogatókat, ahol helyi ételeket kóstolhatunk, Emellett rengeteg kézműves tárgyat szerezhetünk be a helyszínen, így még vásárolgatni is tudunk. Ha pedig tájakat fedeznénk fel, akkor ott van a Cova de Can Marca, amely egy hatalmas, természetes barlangnak számító látványosság. Érdemes ellátogatni ide, hiszen igazán varázslatos hangulata van a helynek.

  1. Mallorca

Talán Mallorcát sem kell annyira bemutatni senkinek, hiszen igen kedvelt turistaközpont, ami a spanyol szigeteket illeti. Déli partjai igen fejlett turizmussal rendelkezik, de északon sem kell unatkozni, ha ide érkezünk. Ide nemcsak fiatalok, hanem családok, idősek is szívesen ellátogatnak, hiszen bőven akad mit csinálni. A kerékpárutak lehetővé teszik, hogy bejárjuk a hegyi ösvényeket, kisebb strandokat, ellátogassunk a Tramuntana-hegységhez és a rejtett kolostorokhoz egyaránt. Nem egy túlzottan olcsó hely, bár ez a legtöbb spanyol szigetről elmondható. Érdemes azonban alaposan szétnézni a szállások között, hiszen mindig akad egy-egy kedvező hotel vagy apartman.

Összegezve

A spanyol szigetek nagy része mindenki számára ismertek és kedveltek. A három legismertebb és legtöbbet látogatott természetesen Tenerife, Mallorca és Ibiza, amelyek mindegyike más-más miatt lett igazán felkapott. ibizán bőven van éjszakai élet, Tenerifén a strandolás mellett hegyet is lehet mászni, Mallorca pedig minden korosztálynak nyújt valami újat.