Hogyan fűszerezzük otthon a gineket?

gin

Az elmúlt években idehaza is egyre nagyobb népszerűségnek örvend az angol bárok híres itala, a gin. Az alkoholban számos lehetőség rejlik, így érdemes többfélét kipróbálni, hogy megtaláljuk az ízlésünkhöz legközelebb álló változatot. Fűszerek ginhez is kaphatóak, amelyekkel akár otthon is készíthetünk finom verziókat. De vajon, hogy fogjunk hozzá? Ebből a cikkből minden kiderül!

A gin története

Ha szereted a különlegességeket, akkor muszáj kipróbálnod a gineket is, amelyekből otthon sokfélét is elkészíthetsz. A gin egy olyan ital, amelyet borókabogyó felhasználásával állítanak elő. A szesz tartalmaz továbbá számos egyéb gyógynövényt is, amelynek köszönhetően kedvező hatással van a szervezetünkre. Léteznek azonban ízesített változatok is, mint a citrusos, az epres, a fahéjas, vagy éppen a szegfűszeges verzió. A fűszerek és a gyógynövények listája azonban rendkívül hosszú, szinte lehetetlen lenne felsorolni, hogy mi mindenből készült gin.

Fűszerek ginhez

Azonban, ha nincs lehetőségünk vagy kedvünk máshol beszerezni valamilyen különleges italt, akkor készíthetünk akár házilag is. Fűszerek ginhez is kaphatóak, amelyekkel jóval könnyebben gyárthatunk otthon alkoholos italokat. Ezek az összetevők nem annyira hétköznapiak, hogy azokat egy szupermarketből szerezzük be. A Ginshop kínálatában azonban számos kombináció közül válogathatunk.

Vannak persze olyan összetevők, amelyeket mindenki ismer, mint például a koriander, vagy éppen a kardamom. Léteznek azonban pikánsabb fűszerek is, amelyek remekül illeszkednek a gin ízéhez. A csili egzotikus világa, a hibiszkusz különlegessége mind-mind egyedivé varázsolják az italunkat. Manapság már biztosan bárki talál az ízléséhez legközelebb álló kiegészítőt, amellyel finommá varázsolhatja a házilag fűszerezett szeszt. Ráadásul szerencsére már nem szükséges egyesével sem beszerezni a hozzávalókat, hiszen akár válogatásban is megvásárolhatjuk azokat.

Hogyan készítsük el az italt?

Fogjuk a gint és jöhetnek is a fűszerek. Rázzuk fel a szeszt az összetevőkkel együtt, majd hagyjuk érintetlenül legalább egy napig. Ha van időnk és lehetőségünk, akkor mindenképpen érdemes további 12 órára az italt fagyasztóba tenni, így egy igazán karakteres aromát kapunk majd. Ezt követően már tölthetjük is a pohárba és fogyaszthatjuk azt egyedül vagy társaságban. Bár több emberrel együtt biztosan sokkal hangulatosabb lehet az este. Próbáld ki tehát bátran a házi fűszerezésű gint, hiszen biztosan vagyunk benne, hogy nem bánod majd meg!

Összegezve

Mindenkinek muszáj kipróbálnia a házi fűszerezésű gineket, hiszen ezek sokkal ízletesebbek és aromásabbak lehetnek, mint a bolti társaik. A készítése nem igényel nagy tudást, hiszen csak össze kell rázni, majd állni hagyni a szeszt. 24 óra elteltével pedig már fogyaszthatjuk is, bár az igazi élményért érdemes további 12 órára fagyasztóba tenni azt. Úgy lesz az igazi!