Figyeljünk oda az autónk szélvédőjére, mert komoly gondokat okozhat!

szélvédő javítás

Egy repedés nem repedés, gondolhatnánk. Kis kőfelverődés még jól is áll, mert látszik a szélvédőn a használat. Nem? Nos az az igazság, hogy nem. Egyik sem. A kis repedések is komoly gondokat okozhatnak, s a kőfelverődés nyomai nem gyönyörködésre születtek. A cselekvés a legjobb stratégia, de az időzítés nem mellékes!

Mi a menete a javíttatásnak?

szélvédő javítás 20. kerületben, pontosabban a kerületből kiindulva a segítségünkkel könnyedén megoldható. Pest megye bármely településéről is érkezzen a bejelentés, mi megteszünk mindent annak érdekében, hogy minél előbb a tett helyszínére érjünk.

Ahogy azt fentebb már jeleztük az időzítés roppantul lényeges. Nem mindegy mennyi idő telik el a repedés keletkezése és a javíttatás között.

Sokan spekulálnak úgy, hogy ráérnek a szervizeltetésre még, mert tulajdonképpen nem is annyira látványos. Meg amúgy sem a vezetőoldalon van, azaz a kilátást sem akadályozza. És így tovább. Az emberi elme leleményessége határtalan, ha a kifogások gyártásáról van szó. Igen ám, de akadnak olyan tényezők, amik ezekből az okfejtésekből sorra kimaradtak. Például vajon a hőtágulás mennyire befolyásolja a repedés sorsát? Az igazság az, hogy nagyon is. Ez egyszerű fizika. Télen és nyáron az anyag reagál a hőmérsékletre: hidegben szűkül, melegben tágul. Azaz az a kagylós sérülés, ami a kánikulában szinte alig észrevehető, a zord hidegekben jócskán “kiteljesedhet”. S ez bizony nem túlságosan pozitív fejlemény.

Száz szónak is egy a vége: ha a szélvédőt találat éri, akkor halogatás, meg Pató Pál urazás helyett a legjobb tett a cselekedet. Nem kell hozzá más, mint egyetlen célirányos telefonhívás.

Mekkora anyagi áldozatot kíván az azonnali javíttatás?

Nyilván a konkrét ár kikalkulálásához elengedhetetlen a helyzetelemzés. De alapjáraton 7-8000 forintból megúszható egy egyszerűbb kagylós sérülés. Ezzel szemben a halogatás komplett szélvédő cseréhez is vezethet, ami óriási kiadással egyenlő, s persze az időtényező sem mellékes, amíg nélkülözni kényszerülünk a gépjárművünket.

Úgyhogy már csak pénzügyi megfontolásból sem érdemes a tétlenségre szavazni.

Hogyan előzhetőek meg a szélvédő sérülései?

Tulajdonképpen sehogy. A felverődések elkerülhetetlenek. Még óvatos vezetési stílussal sem védhetőek ki a becsapódó kövek, lévén számtalanszor épp a szembejövő lendületétől emelkednek a levegőbe a kavicsok. A casco természetesen jó ötlet, így a javíttatási költségek visszaigényelhetőek.