Ezt a 7 dolgot muszáj kipróbálnod idén nyáron

nyári programok

A nyári szünidő vagy szabadság kezdetén azt érzed, tengernyi időd van. Terveid között szerepel a rengeteg alvás, az édes semmittevés és a strandolás. Néhány szabadabb nap után azonban rájössz, hogy unalmas a sok pihenés, ezért aktívabb tevékenységekre vágysz.

Ha a passzív kikapcsolódás mellett tartalmas és élményteli nyarat szeretnél, ideje programokkal megtöltened! Mutatunk 7 dolgot, melyet muszáj idén nyáron kipróbálnod!

1 Sportolni nyáron is muszáj

Nyáron több időd és kedved lehet mozogni is! Tedd félre az esetleges ellenérzéseidet, itt végre nem a teljesítmény a cél. Légy szabad levegőn a barátaiddal, érezd jól magad, s űzz tipikus nyári sportokat. A következők biztosan tetszenek majd:

  • strandröplabda
  • SUP
  • kenuzás
  • biciklizés
  • túrázás
  • tollaslabda

Akár nyaralás alatt, de saját lakóhelyed környékén is megkeresheted a mozgási lehetőséget. Hamarosan pedig megtalálod azokat az embereket, akiknek hasonló terveik vannak. Így új ismerősöket is szerezhetsz.

2. Nyári kihívások

Versengő típus vagy? Nyáron is hiányolod a kihívásokat? Nemcsak a közösségi oldalakon olvasható – sokszor értelmetlen – vállalkozások léteznek. Barátaiddal kitűzhettek egy cél, melyet időre kell teljesíteni. Ilyen lehet például, hogy minél több nemzet ételét elkészítsd, vagy rengeteg könyvet elolvass. Van, aki a nyelvvizsga megszerzését tűzi ki célul. Ilyenkor nagy segítség egy angol nyelvtanfolyam nyáron Budapesten.

9 ok, amiért muszáj megtanulni angolul

Csatlakozhatsz egy hivatalos sport megmérettetéshez is. Ha mindig is érdekelt egy futóverseny vagy a Balaton átúszása, itt az idő!

3. Lakóhelyed megismerése

Minden településnek vannak érdekességei, akkor is, ha nem turistaparadicsom. Mennyit tudsz a környék történelméről? Voltál-e a helyi múzeumokban? Idén nyáron erre is sort keríthetsz!

4. Nyári csillagnézés

Lehetőség szerint kisebb településről vagy lakott területen kívülről szemléld az eget! Ha egy picit utánanézel a nyári csillagképeknek, könnyedén azonosíthatod őket az égbolton. Ilyenkor több a hullócsillag, így akár a kívánságot is teljesülhet. Mindez kiváló program magányosan is, de romantikus randinak sem utolsó.

csillagnézés

5. Az éjszakai fürdést is muszáj kipróbálni

A termálfürdőkért rajongsz? Inkább a természetes vizek szerelmese vagy? Mindkét esetben lehetőséged van este megmártózni. Meglátod, teljesen más érzés, mint napközben.

6. Napfelkelte- és naplemente nézés

Nyáron kipihentebbek vagyunk, így nem esik olyan nehezünkre korán kelni. Csodálatos látvány, ahogy a nap első sugarai felbukkannak, majd egyre feljebb kerül az égbolton. Ugyanez igaz a naplementére. A reggeli kávé és az esti borozás élményét ez teszi teljessé.

7. Az elmaradhatatlan kinti sütögetés

Végül, de nem utolsósorban, muszáj beiktatni néhány kerti sütögetést is. Ez lehet grillezés, amennyiben komoly felszereléssel rendelkezünk. Közkedvelt a bográcsozás, például egy finom pörkölt vagy halászlé elkészítése. A legegyszerűbb, de ellenállhatatlan program pedig a szalonnasütés. Bátran hívd meg barátaidat bármelyikre! Garantáltan örülni fognak!

grill party

Összegezve: Ha tartalmasan töltenéd a nyarat, érdemes átgondolnod, mit szeretnél csinálni. Van néhány dolog, melyet idén érdemes kipróbálni. A lényeg, hogy semmittevés helyett tölts időt a barátaiddal, és szerezzetek különleges élményeket.