3 hidromasszázs termék, amiket muszáj kipróbálnod

hidromasszázs termékek

Mai rohanó világunkban, ahol a mindennapos stressz hosszútávon egészségünkre is káros hatással lehet, kiemelten fontos, hogy megtaláljuk a kikapcsolódás, ellazulás megfelelő eszközeit. Ezek közül mindenképp érdemes megemlíteni a hidromasszázs termékeket, amiket muszáj kipróbálni, ha szeretnénk nem csak kikapcsolódni, de közérzetünket is javítani.

Mi az a hidromasszázs?

A hidromasszázs lényegében a víz és levegő megfelelő összhangjával elért, vérkeringést serkentő speciális masszázs típus. A vizet már évezredek óta használják gyógyításra szerte a világon a legkülönbözőbb módokon.

A megfelelő hőmérsékletű levegővel „sűrített vízbe merülve:

 • testünk hőmérséklete megemelkedik,

 • vérkeringésünk felgyorsul,

 • vérnyomásunk lecsökken,

 • szívdobogásunk felgyorsul,

 • a sejtek által szállított oxigén és tápanyag szint a többszörösére nőhet,

 • kitágulnak bőrünk pólusai.

Ezek mind-mind hozzájárulhatnak a relaxáló érzéshez, nem beszélve a pozitív élettani hatásokról sem. Ezen a téren egyébként a legjobb hatást a hát és a talpak masszírozása nyújtja.

Hidromasszázs előnyei

A hidromasszázs a fentiek miatt ajánlott lehet a mozgásszervi és reumatikus panaszokra, vérkeringési zavarok enyhítésére és visszerek megelőzésében. A nyugtató, relaxáló hatás kihat az idegrendszerünkre is, és komoly segítség lehet mozgássérültek felfrissítésében is. Összességében egy hidromasszázs berendezés az alábbi előnyöket tartogathatja számunkra:

 • méregtelenít,

 • nyugtató, relaxáló hatású,

 • egészségügyi problémák kezelésére is alkalmas.

Hidromasszázs eszközök

A hidromasszázs termékek között igen nehéz is lehet a választás, hiszen nem csak a preferált típust kell kiválasztanunk, hanem figyelnünk kell a funkciókra, vagy épp a hidromasszázs zuhanykabin méreteket is. Típusok terén alapvetően megkülönböztethetünk:

 • zuhanykabinokat

 • masszázskabinokat

 • masszázskádakat

Zuhanykabin

A hagyományosnak mondható zuhanykabinok esetében sem kell ma már lemondanunk a hidromasszázs élményről és még csak komoly beruházásra sem kell készülnünk. Ezen a téren a hidromasszázs zuhanyfejek jelenthetnek megoldást, amiket beszerezhetünk bármely szakáruházban vagy webáruházban. Ezeknek a legnagyobb előnye a költséghatékonyság, azonban azt érdemes szem előtt tartani, hogy így a hidromasszázs élmény csak egy kis szeletét tapasztalhatjuk meg.

Masszázskabin

Előbbinél már jóval magasabb élményt nyújthatnak a különböző hidromasszázs kabinok, amik kifejezetten ennek az élménynek a maximalizálására lettek kialakítva. Egy-egy masszázskabin esetében akár több fúvóka segítségével, akár a masszázs módját is variálhatjuk, így teljesen személyre szabhatjuk a relaxációs élményt.

Hidromasszázs kád

Amennyiben teljes mértékben szeretnénk elengedni magunkat, akkor erre a legjobb mód egy hidromasszázs kád beszerzése. Ezek segítségével ténylegesen ellazulhatunk a vízben fekve, miközben a hidromasszázs minden előnyét élvezhetjük. Természetesen a programok és funkciók széles tárháza áll rendelkezésünkre ezen a téren is, így mindenki megtalálhatja a maga kedvencét.

Összegezve

A hidromasszázs terén tehát több lehetőség közül is választhatunk, amik között árbeli és funkcióbeli eltérések alapján is választhatunk, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideális megoldást.