Diétánál alkalmas étrend-kiegészítők

fogyás okosan

Eljutottál egy olyan fázisba, hogy le kéne dobnod pár kilót, vagy esetleg több kilót is? Ebben a cikkben elolvashatsz valamit arról, hogy milyen kiegészítők is segíthetnének ebben az erőfeszítésben.

Határozottan elsőként kell megemlítenünk és leghangsúlyosabban kiemelnünk a táplálékot. Teljesen mindegy, hogy fel akarsz szedni kilókat, vagy fogyni szeretnél, a legalapvetőbb és legfontosabb a helyes étrend. E nélkül az edzőteremben törheted magad, eheted a mindenféle táplálékkiegészítőt, de a kívánt testalkatot nehezen fogod elérni. Tehát az első pont az étrend módosítása. Ha fogyni szeretnénk, akkor az energia-bevitelnek alacsonyabbnak kell lennie, mint az energia leadásnak. A matematika ebből nem enged és természetesen az alacsonyabb bevitel alatt nem éhezést, vagy valami hasonló enyhe szélsőséget értünk.

Második lépés a megálmodott testalkat eléréséhez a jól felállított edzés. Azonban az edzés alatt nem órákig tartó kardió gyakorlatokat értettem. Ezzel csak veszítesz az izomtömegből, amiből úgyis csak kevéske van és végeredményben még rosszabb is lehet a kinézeted, ugyanis testalkatod a rezgő kocsonyához hasonlít majd. Elvégre ki nem szeretne szép és főleg kidolgozott testet?

edző nő

Ha már az étkezést és az edzést 100%-ban elsajátítottuk, akkor kezdhetjük a táplálékkiegészítők keresgélését. 

Én személyesen első helyre az ízületvédelmet helyezném. Mindegy, hogy fogyni vagy felszedni szeretnél. Ha már egyszer sportolsz, illetve többet mozogsz, mint csak munkából haza és otthonról munkába, akkor mindenképpen érdemes az ízületvédőt megvásárolni. Ínszalagjaink és ízületeink mozgással erőltetve vannak és kopnak. És mondjuk meg őszintén, ha jönnek a fájdalmak, akkor az ember búcsút mond a sportnak egykettőre. Én megkedveltem az új, almás ízületvédelmet. Pompás az összetétele, sok olyan hasznos anyagot tartalmaz, mint a kollagén, glukozamin, kondroitin, MSM és mások.

További étrendkiegészítő, ami biztosan jól jön, a milliószor is emlegetett protein. Ezt legjobb edzés utáni gyors tápanyagforrásként besorolni, vagy esetleg ha rájöttél, hogy táplálékkal kevés fehérjét veszel fel. Éppen a protein a számunkra nagyon fontos fehérjék pótlásának legegyszerűbb formája.

Nem szabad megfeledkezni a BCAA aminosakról sem, melyek pontosan a diétában bírnak nagy jelentőséggel. Felgyorsítják a regenerációt nehéz edzések után, de ami a legfontosabb, védelmeznek az izomtömeg katabolizmussal – csökkenéssel szemben, mert amint tudjuk, az izomépítés nem egyszerű dolog, így fenntartásukról is kellőképpen gondoskodni kell.

Mivel diétázunk, eljutunk a legvitatottabb témához is, mégpedig a zsírégetőkhöz. Ismétlem Önmagamat, de felejtsd el, hogy a zsírégetők majd fogynak helyetted, míg Te majd ülsz a TV előtt és pizzát eszegetsz. Ilyen fogyást a világon egyetlen készítmény sem garantál.

fogyás mérőszalag

Az én javaslatom? Nekem leginkább két termék vált be. 

Az egyik a szinefrin és a másik a CLA, ami Omega 6. A Szinefrin feladata, hogy növeli a testhőmérsékletet és növeli az alapvető anyagcsere gyorsaságát, ami azt jelenti, hogy tested aktivitás nélkül is több kalóriát eléget.

A CLA pedig azon az elven működik, hogy elsősorban az élelmet használja energiaként az izmok növekedéséhez és így nem mutat hajlamosságot elraktározni a táplálékot testzsiradék formájában. Javaslom a CLA-hoz még mindenképpen Omega 3 zsírsavat is hozzáadni, hogy javítsuk magának a CLA-nak a hatását.