Az 5 legnépszerűbb ital, amit muszáj kipróbálnod

pálinka

Sokan imádják a különleges italokat, melyek között alkoholos és alkoholmentes italok is megtalálhatók. Alábbi cikkünkben összegyűjtöttük az 5 legnépszerűbb italt, amit muszáj kipróbálnod, alkoholos és alkoholmentes téren is.

1, Bombay Gin

A ginek között a bombay gin egy igazi különlegességnek számít, hiszen egyik gint sem készítik ehhez hasonlítható módszerrel, ami egy úgynevezett gőz-infúziós eljárással készül. Ezzel az eljárással végeredményképp egy kiegyensúlyozott ízű és aromájú ital jön létre. Aki különleges italra vágyik, annak a Bombay Gin-t, száraz Martini-vel érdemes kipróbálnia.

2, Berkenye pálinka

A magyar italok terén a pálinka egy örök klasszikusnak számít. Az arpadpalinka.hu weboldalán kiváló minőségű berkenye pálinkákat találhatunk, ami karakterében telt, markáns, fanyar és enyhén földes. Ízében kissé kesernyés és édesfűszeres ízvilágú, ugyanakkor nagyon telt, markáns, fanyar, kissé földes karakterű.

Fekete berkenye a pálinkában

A fekete berkenye nyersen fogyasztva nagyon savanyú, viszont egészségügyi értékei kiemelkedőek, így az orvosi figyelem középpontjába is kerültek az elmúlt évtizedekben. A magas pektintartalma miatt nagyon nehéz a feldolgozása, de ma már pálinka formájában is fogyasztható.

3, Bacardi Rum

A Bacardi rum eredetileg egy fehér rum volt. A Bacardi az egyik legnagyobb szeszes italt gyártó cége, amit egy családi cég gyárt és forgalmaz, nem is kis mennyiséget, hiszen évente mintegy 20,000,000 ládányi italt értékesítenek ami a világon a legtöbbször díjazott.

Néhány saját márkájuk a :

  • Ocho

  • Raspberry

  • old

  • Black

  • Maestro De Ron

  • Coconut

4, Mokka kávé

Egy forró mokka rendkívül ízletes kávé lehet a reggelekre, ami gyorsan megvan és az elkészítése is egyszerű. Mindössze ezekre az összetevőkre van szükségünk:

  • frissen lefőtt kávéra

  • egy evőkanál kakaópor

  • édesítőszer (cukor, méz, stevia)

  • felhabosított tej

Egyszerűen csak annyit kell tennünk, hogy összekeverjük a kakaót, az édesítőt, majd feloldjuk a kávéba, végül felöntjük a felhabosított tejjel. Díszítésképp rakhatunk egy kevés kakaóport a tetejére.

5, Fehércsokis kávé

Egy fehércsokis kávéval biztosan mindenki kedvében járhatunk, hiszen nagyon sokan imádják és minden édesszájúnak ajánlott legalább egyszer kipróbálni.

Elkészítéséhez először is keverjünk el másfél csésze tejben egy evőkanálnyi tejszínt majd nagy láng felett verjük fel, majd ha már forró és habos egy teáskanál cukrot és egy kevés vanília-aromát oldjunk fel benne. Ezt követően egy adag frissen főtt kávéban olvasszunk fel körülbelül egy-két evőkanálnyi fehércsokit, majd öntsük rá a forró és habos tejet, keverjük össze és már fogyaszthatjuk is.

Összegezve

A fenti néhány ital, csak néhány a rengeteg népszerű ital közül., amit mindenképp ajánlott megkóstolnunk. A felsoroltak közül azonban a berkenye pálinka kifejezetten különleges választás lehet, amit érdemes kipróbálni.