4 dolog, amit muszáj tudnod, ha használt autót vennél

használt autó felvásárlás

Használt autó vásárlása esetén, ha úgy döntünk, hogy ezt a megoldást választjuk, érdemes odafigyelni néhány dologra, mielőtt a vásárlás mellett döntenénk.

  1. Mire szeretnénk használni az autót?

Az a legfontosabb, hogy eldöntsük, mire szeretnénk használni az autót, ugyanis végig kell gondolnunk a megvásárolt jármű fenntartását és a beüzemelés költségeit, miután nem mindegy mennyibe fog ez kerülni nekünk, és mennyire fogja bírni az igénybevételt az autónk.

Alapvetően az autó használatnak három fajtája van:

  • rövid távú, főként városi használat

  • hosszú távú

  • alkalmi használat

  1. Mennyiért szeretnénk használt autót venni?

Fontos tudni, hogy nem csak az autó vételárát kell kifizetnünk, hanem a járulékos költségeket is, mint az átírás és a következő szerviz költsége, valamint az autó használatba vétele is pénzbe fog kerülni. Ezért a szakértők azt tanácsolják, hogy az autóra szánt összeg 10 %-át érdemes megtartani a költségek fedezésére.

A költségvetés megtervezésekor érdemes azt is figyelembe venni, hogy a megvásárolt kocsit fenn is kell tartanunk, ezért érdemes a modell kiválasztásakor annak is utánanézni, hogy nehogy emiatt a magas üzemeltetési költségek miatt cserére kényszerüljünk.

  1. Hány kilométerrel érdemes használt autót vásárolni?

Az a tapasztalat, hogy nem annyira megtett kilométer, hanem inkább az számít, mennyire rendeltetésszerűen tették meg azt, mennyire tartották karban, mennyire kíméltek meg. Előfordulhat, hogy jobban járunk kétszer annyi kilométer megtett, de jó állapotú autóval, mint egy széthajtott, de fele annyi kilométert futott járművel. Ezért érdemes egy autószerelőt segítségül hívni, aki fel tudja mérni az autó aktuális állapotát.

  1. Kitől érdemes használt autót vásárolni magánszemélytől vagy kereskedőtől?

Ez eléggé megosztó kérdés, ki erre, ki arra esküszik. Nagy mázli, ha az ismeretségi körünkben akad olyan, akitől mint megbízható forrás értekezhetünk az autó előéletéről, mégha nem is pontosan a megálmodott színű vagy típusú modellhez sikerült is így hozzá jutnunk. A lényeg, hogy mindig az autó és annak a minél hitelesebb előélete legyen a középpontban, ne a vásárlási körülmények.

Nagy segítségünkre lehetnek a különféle közösségi portálok is, ahol egy-egy márkára vagy típusra vonatkozóan tudunk kérdéseket feltenni és felkutatni a lehetőségeket, mielőtt véglegesen döntenénk egy jármű mellett.

Ha érdekel a szigetszentmiklósi használt autók vásárlása, készpénzért otthonról, akkor az interneten bátran keresgélhetünk a témával kapcsolatban.

Összegezve

Használt autó vásárlása előtt minél többet olvassunk az adott modellről, erősségeiről és gyengeségeiről. Ha csak lehet, ne vásároljunk hirtelen felindulásból, fontoljuk meg a vásárlást. Természetesen használt autó vásárlásánál teljesen sohasem kizárható, hogy valami előre nem látható probléma ,de ha komolyan vesszük a vásárlást jó eséllyel köthetünk jó üzletet.