Praktikus és gyors dekorációs megoldások nappalidba

nappali dekoráció

Lakásod stílusának kiválasztása nem csak a színpalettát és a bútorok elrendezését, hanem a dekorációt is nagyban meghatározza majd. A dekorációs elemek esetében igencsak széles a kínálat, tehát bátran válogathatsz a választott stílusnak, valamint egyedi igényeidnek és mindennapi megszokásaidnak függvényében. Nézzük, hogy milyen praktikus és gyors dekorációs megoldások közül válogathatsz nappalidban.

Alapvető dekorációs elemek

Az alapvető dekorációs elemek esetében találhatod majd a legszélesebb kínálatot. Nappalid esetében, mivel a kanapé a szoba központja, néhány igényes díszpárnával és pléddel nagyszerűen feldobhatod a teret. Itt az anyagválasztás mellett természetesen a színek megfelelő összehangolása a legfontosabb. Az összeillő párnák és plédek mellett ugyanis kanapéd színét, valamint nappalid színpalettáját is figyelembe kell venned. Egy minimalista stílus esetében például, amennyiben a színpaletta fehér, bézs és barna, érdemes hasonló árnyalatú dekorációt beszerezned. Egy bohém, pasztellszíneket használó szoba esetében azonban bátran választhatsz halvány kék vagy púder rózsaszín árnyalatokat.

Praktikus megoldások

Az alapvető darabok mellett a praktikusabb megoldások közül is érdemes válogatni. Ilyen dekoráció nappaliba például egy megfelelően elhelyezett tükör. Hiszen ez nem csak szükséges darab otthonodba, hanem többek között a teret is nagyobbnak érzékeljük az optikai illúziónak köszönhetően. Ilyen megoldásokon is elgondolkodhatunk tehát, amennyiben nappalink jellemzői szükségessé teszik.

Extra darabok

Végezetül az extra apróbb darabok között is jó ötlet lehet szétnézni. Egy szépen dekorált asztali lámpa például nagyszerűen mutathat dohányzóasztalodon, míg egy állólámpa remekül feldobhatja a kanapé és fal közötti üres teret. Egy nagyobb virágállvány hasonlóan látványos megoldás, amely egyből odavonzza majd a figyelmet.

A fotó forrása: New Africa – stock.adobe.com