PlanToys játékok, amiket muszáj kipróbálnod

plantoys játékok

A kisgyermekek fejlődése szempontjából kiemelten fontos, hogy olyan környezetben fejlődhessenek, ahol folyton új impulzusok érik őket és mindig van mit felfedezniük. Ehhez sokat hozzátehet pár jól megválasztott játék és készségfejlesztő eszköz. A PlanToys ebben élenjár, hiszen kiválóan keveri a kettőt, ezért az alábbi cikkben összegyűjtöttünk pár PlanToys játékot, amit muszáj kipróbálni.

Miért érdemes PlanToys játékot vásárolni?

A PlanToys márka mondhatni meghódította a világot innovatív játékaival, ami nem csak szórakoztatják, de fejlesztik is gyermekeinket.

A PlanToys azonban még ezen is túltesz, hiszen gyermekeket és családokat egyaránt inspirál a fenntarthatóság és a környezetvédelem fontosságának szem előtt tartására. Teszi mindezt azért, mert a PlanToys eltökélt szándéka, hogy egy fenntartható világot hozzon létre és a termékeinek előállításának minden lépésénél figyelemmel legyen a környezetre.

Ugyanis a teljes gyártás során a legjobb alapanyagokból dolgozik, miközben a hulladéktermelés minimális vagy nulla. A fákat a saját fakitermelésük mellett a helyi farmerek bevonásával szerzik be. A gyártás során előforduló többlet fadarabokat, forgácsot pedig a PlanToys Biomassza Erőmű hasznosítja és az így előállított villamos energia biztosítja a PlanToys gyár és a környező falvak villamos energia ellátását.

PlanToys kínálata

A PlanToys kínálata igen szélesnek mondható, ha a játékok jellegére tekintünk. Többek között bátran válogathatunk a:

  • fejlesztő játékok

  • társasjátékok

  • szerepjátékok

  • babajátékok között is.

Emellett persze az sem mindegy, hogy milyen idős gyermeknek keresünk játékot, de a gyártónál tényleg bármely gyermek számára megtalálhatjuk az ideális játékot hiszen az alábbi ajánlott korosztályos játékok közül válogathatunk:

  • 4 hónapos kortól

  • 6 hónapos kortól

  • 12 hónapos kortól

  • 18 hónapos kortól

  • 2 éves kortól

  • 3 éves kortól

Az alábbiakban ezek közül emeltünk ki pár próbára érdemes játékot, emlyek mind megtalálhatók a PlanToys játékok webshopjában:

3D kocka puzzle

A 3D kocka puzzle egy klasszikus fejtörős kirakó játék, amely több L alakú fa elemből áll. Könnyű játéknak tűnik, de nem az. Egyszerre fejleszti ugyanis a logikát, a kézügyességet és a probléma megoldó képességet. Emiatt főképp 3 éves kor felett ajánlott.

Baby autó

A PlanToys Baby autója egy natúr játék, amely rugalmas testből áll, így reagál a baba kéznyomására. Ennek köszönhetően lehet húzni, tolni, összenyomni, csavarni. A kis kezek is könnyen megragadhatják. Emiatt már hat hónapos kortól ajánlott lehet.

Célbalövő tábla

A célbelövő tábla egy roppant szórakoztató játék lehet, akár a családdal vagy barátokkal. Ez egy két oldalas játék tábla, amin a korongokat kell átpöckölni az ellenfél térfelére. Ez a célzást és így a motorikus képességeket fejlesztheti, így 3 éves kortól érdemes használni.

Építőkocka szett

Szintén érdemes 3 éves kortól a PlanToys építőkockáit is kipróbálni, ami egy fekete, szürke, fehér, natúr mini, klasszikus építőkocka szett. Az elemekből torony, vagy akár kastély is építhet ami így játék közben fejleszti a formafelismerést és a kreativitást is.

Fejlesztő kocka készlet

A fejlesztő kocka készletet 12 hónapos kortól érdemes kipróbálni, ami segítségével a kisgyermek az érzékelési képességeit fejlesztheti, hiszen ezek a kockák a látás, a hallás és a tapintás fejlesztő elemekkel is rendelkeznek.

Összegezve

A PlanToys játékkínálatában tehát tényleg minden korosztály számára és minden készség és képesség fejlesztésére megtalálhatjuk a megoldást, miközben magát a játékot is környezettudatos módon állítják elő.