Öt dolog, amit muszáj beszerezned a baba születése előtt

5 dolog, amit be kell szerezni a baba születése előtt

Van pár elengedhetetlen kellék, amit muszáj beszerezni, mielőtt a baba megszületne a családba. A legtöbb esetben az első gyermekükkel várandós anyukáknak van szüksége tanácsra és segítségre. Éppen ezért gyűjtöttünk össze ebben a cikkben pár olyan dolgot, amire biztosan senki sem gondol. Nézzük tehát, hogy melyek ezek!

1 dolog: Mire lesz szükség az alváshoz?

A kényelmes és nyugalmas pihenéshez elengedhetetlen természetesen egy kiságy, egy kényelmes matrac és társai. Kevesen tudják azonban, hogy a babának sok esetben kesztyűre is szüksége lehet az alváshoz, hiszen ezzel tudjuk megakadályozni, hogy álmukban megkarmolják magukat. Ne feledkezzünk meg továbbá a légzésfigyelőről és a bébiőrről sem. Ezek megnyugtatnak majd bennünket is, hogy minden rendben a csöppséggel.

2. dolog: Etetőcumi

Etetőcumit már a kezdetektől használhatunk, hiszen sok esetben szükség van rájuk. A tervezők a kellékeket úgy alkották meg, hogy a babák ösztönösen szeressék őket. Az etetőcumi webáruházból is beszerezhető, így akár még az utolsó pillanatban is rendelhetünk egyet. Ennek segítségével könnyebbé válhat az etetés és a későbbi hozzátáplálás egyaránt.

3. dolog: Éjszakai fény

Népszerű terméknek számít az éjszakai fény, ami nemcsak a babát nyugtatja meg, hanem az édesanya tájékozódását is segítheti a sötét órákban. Nem kell villanyt kapcsolni, hogy megtaláljuk a kiságyat, így elkerülhetjük, hogy szükségtelenül ébresszük fel a csecsemőt. Ellenőrizni tehát bármikor tudjuk, anélkül, hogy felzavarnánk őket.

4. dolog: Vízhőmérő

Egy jó babakádunk már biztosan van, de vajon beszereztünk-e mellé egy vízhőmérőt is? A kezdetekkor nagy szükség lehet rá, hogy ideális vízhőmérsékletet készíthessünk a kicsi számára. Az első pár hónapban az orvos által felírt sampont és tusfürdőt érdemes használni, így megvédhetjük a baba bőrét az esetleges irritációktól. Ehhez azonban mindenképpen hozzátartozik a kellemes vízhőmérséklet is, amit mindenképpen le kell ellenőrizni, mielőtt a csecsemő kádba kerül.

5. dolog: Utazóágy, ha vannak távol élő rokonok

Kevesen gondolnak arra az eshetőségre, hogy bizony egy idő után a távol élő rokonokat is meg kell látogatni. Ehhez azonban kelleni fog egy utazóágy is, hiszen ezeket pillanatok alatt kicsire össze lehet csukni, így még helyet sem foglalnak. Ez maximális kényelmet biztosít majd a kicsik számára még egy hosszabb autós út során is.

Összegezve

Bízunk benne, hogy most már nyugodtabban telnek az utolsó hetek vagy éppen napok. Ne feledkezzünk meg a fent említett öt dologról, amelyet a legtöbb esetben érdemes még a szülés előtt beszerezni. Ide tartozik az etetőcumi webáruházból történő vásárlása, egy utazóágy, ha vannak messzebb élő családtagok, vagy éppen egy vízhőmérő, hogy ellenőrizni tudjuk a fürdőt. Nem szabad azonban rágörcsölni, csak nyugodtan tegyünk meg minden egyes lépést!