8 dolog, amit muszáj magaddal vinned autós utazáshoz

dolgok autós utazáshoz

Egy autós utazás során számos dolognak kell meglapulnia az utazó fülkében, illetve az autó csomagtartójában is. Azok számára, akik szeretnének minden eshetőségre felkészülni, most összegyűjtöttük 8 dolgot, amit muszáj magunkkal vinnünk autós utazáshoz.

1, Napszemüveg

Legyen szó téli, vagy nyári autós utazásról a napszemüveg minden időszakban jól jöhet, hiszen egy-egy verőfényes napos délelőtt, vagy délutáni út során a szemünkbe verődő napfény jelentősen gátolhat minket a megfelelő tájékozódásban. Egy megfelelő UV védelmű szemüveggel nem csak szemünk egészségét óvhatjuk meg, hanem tájékozódási képességünket is megőrizhetjük.

2, Ivóvíz

Nem csak hosszabb, hanem rövidebb utazásokra is szükségünk lehet pár liter ivóvízre. Ez kiváltképp akkor lehet majd kifizetődő, ha valamilyen oknál fogva huzamosabb veszteglésre leszünk kárhoztatva a nyári forróságban, akkor 1,5-2 liter ivóvíz aranyat érhet számunkra is.

ivóvíz

3, Telefon

Egy telefon ma már szinte nélkülözhetetlen eszköz lehet számunkra, hiszen ezek az eszközök a gyors kommunikáció zálogai. Emiatt ezeket mindenképp magunkkal kell vinnünk, hiszen segítségükkel könnyebben tájékozódhatunk, köszönhetően a GPS alapú navigációs alkalmazásoknak, de amennyiben bajba jutunk, akkor segítség hívás során is ez lesz az elsődleges, amihez nyúlni fogunk.

4, Autós töltők

Amennyiben üzleti útra indulunk, vagy többedmagunkkal utazunk, akkor nem árt ha bepakolunk indulás előtt néhány autós töltő alkalmatosságot is. Ezen a téren több megoldásra is szükségünk lehet.

Egyrészt biztosan szükségünk lehet egy telefon töltőre, amellyel telefonunk áramellátását biztosítjuk. Másrészt szükségünk lehet egy minőségi laptop töltő is, ha magunkkal visszük hordozható gépünket is. Ezen a téren kiemelten fontos, hogy a laptophoz illő töltőt válasszunk csatlakozás terén. Szerencsére például egy HP laptop autós töltőt webshopból is könnyen beszerezhetünk, de ugyanez elmondható az összes többi laptop márkáról is, ha például a Laptopakkumulator.eu webáruházból rendelünk.

autós töltő

5, Tisztasági csomag

Az autós utazások során a legkellemetlenebb élethelyzet az lehet, amikor tisztasági gondjainkat nem tudjuk megfelelően elvégezni a hiányzó WC papír, kéztörlő, fertőtlenítő hiánya miatt. Ezt elkerülendő mindenképp érdemes egy legalább a fentieket tartalmazó kis csomagot elrejteni a kesztyűtartóban, vagy a csomagtartóban.

6, Személyi okmányok

Az utazáshoz természetesen szükségünk lesz a megfelelő okmányokra is, hiszen azt bármikor kérhetik a rend éber őrei a közúti ellenőrzés során. Emiatt mindenképp legyen nálunk személyigazolványunk, jogosítványunk, illetve legyen szorosan mellette a TB számunkat tartalmazó kis kártya. Külföldi utak során, főképp ha EU-n kívülre utazunk szükségünk lehet még útlevélre, illetve biztosításra is. Ezekről szintén gondoskodjunk, hogy kéznél legyenek,

személyi okmányok

7, Motorolaj

A zavartalan utazás során alapvetően kicsi az esély rá, de könnyen elképzelhető, hogy szükségünk lehet némi motorolaj utánpótlásra, ha gépjárművünk esetleg a szokásosnál jobban csipegetné a kenőanyagot. Ezt szem előtt tartva mindenképp ellenőrizzük indulás előtt a motorolaj szintet, illetve nem árt résen lenni és néha a visszajelző konzolra is rásandítani.

8, Tűzoltó palack

A modern elektronikai megoldások miatt ma már nem egy olyan videót láthattunk, amiken egy-egy autó öngyulladásos állapotba kerül. Ilyen esetekre jól jöhet egy tűzoltó palack, ami akár egy baleset helyszínére érve is kiváló szolgálatot tehet.

Összegezve

A fenti néhány dolgot tehát mindenképp megéri bepakolni az autós utas- vagy csomagterébe, hiszen ezzel nem csak az utazást tehetjük kényelmesebbé, hanem az esetleges problémákat is könnyebben orvosolhatjuk.