Mire kell figyelni HP toner vásárlásakor?

nyomtató toner

Nemcsak a nyomtatóvásárlás a költséges, hanem annak fenntartása is. A festékpatronok ára rövid időn belül meghaladhatja a nyomtató vásárlására fordított összeget. Ezért kell körültekintőnek lenni a tonervásárlás során.

Alternatív patronok a költséghatékony megoldásért

A HP tonerek esetében is lehet a nyomtató üzemeltetésén spórolni, például alternatív változatokkal. Az alternatív patronok azok számára ajánlottak, akik költséghatékony megoldást keresnek. Továbbá a megfizethetőség mellett fontos számukra a kiváló minőség, az alacsony hibaarány és a megbízhatóság. Az alternatív változatokat nem az adott nyomtató gyártója készíti, hanem egy független cég, amely olcsóbban állítja elő. Ez az oka az árkülönbségnek. Az alternatív változatok között könnyen lehet olyat találni, amely ár-érték arányban jobb, mint a gyári változat. Például alternatív HP tonerek is könnyen találhatóak a nyomtató típusának megfelelően. Az alternatív patronok esetében elengedhetetlen, hogy a független gyártó garanciát vállaljon azok minőségére.

Originális, alternatív vagy prémium

Természetesen a HP nyomtatókhoz az alternatív változatok mellett az originális és a prémium tonerek is könnyedén beszerezhetőek. Például a népszerű HP LaserJet Pro M28a toner is egyszerűen beszerezhető mindhárom változatban. Ha sikerült eldönteni, hogy originális, alternatív vagy prémium minőségre essen-e a választás, a döntések sora még nem ért véget. El kell dönteni, hogy színes vagy fekete legyen-e a patron. Ha csupán szövegek nyomtatására kerül sor, nem érdemes színes patront választani, felesleges pénzkidobás. Mindemellett a modellszám alapján azt is meg kell határozni, hogy milyen méretű patronra van szükség. Továbbá a patron teljesítményét is figyelembe kell venni, hiszen nem mindegy, hogy 1000 vagy mondjuk 1200 lap nyomtatására elegendő az adott toner. A tonerválasztás során mindenképpen körültekintőnek kell lenni, hiszen egy rossz minőségű patron könnyedén komoly gondokat okozhat a nyomtatóhasználat során.