Milyen eszközökre és berendezésekre van szükség a lakásban?

háztartási eszközök

Manapság a házimunkát elvégezni rengeteg teendővel jár, szinte olyan mintha az embernek lenne egy második állása. A konyhában ugyanúgy szükség van a rendre és a fegyelemre, hiszen itt sütünk és főzünk, sok esetben itt fogyasztjuk el a legtöbb főétkezést is. Vannak azonban olyan eszközök, amelyek megkönnyítik a mindennapjainkat. De vajon melyek ezek? Cikkünkben részletesen bemutatjuk ezeket!

A kezdő konyha felszerelése

Amikor az első konyháról van szó, akkor még sok mindenre szükség van, érdemes azonban rögtön kategorizálni a dolgokat. Van pár olyan alapvető eszköz, amit mindenkinek be kell szereznie, hiszen ezek nélkül se sütni, se főzni, se pedig takarítani nem lehet.

 1. Háztartási eszközök a konyhába

A listán szerepelnie kell az alábbi kiegészítőknek:

 • Lábas

 • Serpenyő

 • Tepsik

 • Tányérok és poharak

 • Fakanál

 • Evőeszköz

 • Kések, több méretben

 • Merőkanál

Ezekkel már bátran elindíthatjuk az első saját konyhánkat, hiszen az említett kellékekkel már össze is dobhatjuk egy ebédet vagy egy vacsorát egyaránt. Ha pedig még ennél is többre vágyunk, hiszen profibb szakácsnak tartjuk magunkat, akkor érdemes elgondolkodni a további kiegészítőkön is. Ilyenek a sütőformák, a jéggépek, a robotgépek, illetve például a tésztanyújtó gép használata egyaránt.

tésztanyújtó gép

Mire van szükség a fürdőszobába?

A konyha mellett a fürdő az a helyiség, ahol rengeteg időt töltünk. Itt kezdjük meg a hosszú munkanapokat és itt is zárjuk azokat, így fontos, hogy az megfelelően fel legyen szerelve. A praktikusság és a stílus rendkívül fontos, hogy komfortosan érezhessük magunkat.

 1. Háztartási eszközök a fürdőszobába

Sokaknak nem tartozik az alapfelszerelések kategóriájába a szennyestartó kosár. Vannak esetek, amikor ez az apróság azért marad ki, mert nincs elegendő hely, ám még ilyenkor is érdemes helyet szorítani neki. Ahhoz, hogy rendezett legyen a terület, minden esetben szükség van különböző tárolókra. A szennyes mellett gyakran előfordul, hogy a mosdó széle is tele van apróságokkal, ilyenkor szóba jöhet egy-egy kosár vagy egy fogkefetartó. Remek megoldás lehet továbbá egy teleszkópos polc szennyestartó kosárral is, ami nemcsak kis helyet foglal el, de rendkívül praktikus is.

fürdőszobai tároló

Mi a helyzet a nappalival?

Ez az a helyszín, ahol kikapcsolódunk, ahol együtt töltjük az időnket a család többi tagjával, illetve ahol társasozunk, olvasunk vagy éppen tévézünk. Sokszor azonban itt is előfordulhat rendetlenség. Ezt kosarakkal, dobozokkal, komódokkal és egyéb kiegészítőkkel akadályozhatjuk meg.

 1. Háztartási eszközök a nappaliba

Bár télen nincs rá szükség, nyáron minden esetben érdemes beszerezni a nappaliba egy kellemes ventillátort, amely levegővel árasztja el a szobát. Hasznos lehet továbbá egy tárolópad, ahol az éppen aktuálisan nem használt plédeket és párnákat rejtjük el. Amennyiben szeretünk olvasni, akár újságot, akár könyvet, jó választás lehet egy egyedi újságtartó, ami nemcsak öltözteti a helyiséget, hanem segít annak rendben tartásánál is.

Összegezve

Vannak olyan eszközök és berendezések, amiket muszáj beszereznünk a háztartásunkba. Legyen szó a konyháról, a fürdőről, illetve a nappaliról egyaránt, mindenhol vannak olyan kiegészítők, amik hasznosak lehetnek. Bízunk benne, hogy a cikkben felsorolt apróságokkal nagyobb rendet tarthatsz majd a házban.