Milyen bútorokat válasszunk egy kis hálószobába?

kis hálószoba

Milyen bútorokat válasszunk egy kis hálószobába, hogy kis helyen is funkcionális és elegáns belső teret alakítsunk ki? Létezik egyáltalán tökéletes bútor egy pici relaxációs helyiségbe? Természetesen. Nézzük át, milyen kritériumoknak kell megfelelnie a kis terek berendezésének, hogy optikailag kicsit megvezesse az érzékelésünket.

Világos színek

A világos, visszafogott színekben pompázó kis hálószoba bútorai remekül bevált klasszikusok. A fehér megvilágítja a belső teret, és nagyobbnak mutatja a helyiséget, mint amilyen valójában. A világos ágy és hálószoba bútorok olyan örök ikonok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. A fehér, a bézs és a finom szürke árnyalatok elegánsak és egyben rendkívül praktikusak. Ráadásul ezek a színek univerzálisak. Sokféle elrendezési stílushoz passzolnak, például skandináv, provence-i, tengeri vagy modern.

Könnyű kialakítás

A nehéz és masszív bútorok túlterhelik az elrendezést, és optikailag kicsinyítik a helyiséget. Ezért jobb, ha egyszerűbb, könnyebb kialakítású, természetes anyagokból készült modern szekrények modelljeit választjuk. A szűk hely bizonyos kompromisszumokat igényel. Gondold át, mi a fontosabb számodra. Inkább egy nagy ágy vagy a több tárolóhely a prioritás?

Multifunkcionalitás

Az ágy könyvek vagy egyéb hasznos tárgyak tárolására is alkalmas. Ha pedig még több helyet szeretnél megtakarítani, rejtsd el a pihenőtér legfontosabb bútordarabját a gardróbban. Ez a tökéletes szabadalma a hálószoba zűrzavarától való gyors megszabadulás projektjének.

Tükör előlapok vagy háromdimenziós fotótapéta

A tükrös homlokzatú gardrób segítségével optikailag megnövelheted a kis hálószoba terét. Ha pedig valamivel eredetibb megoldásokat keresel, díszíthetsz egy bútort háromdimenziós mintájú fotótapéta segítségével, például kedvenc tájad motívumával. A fali polcok szintén remek alternatívát jelentenek a szűk belső terekben a tárhely növelésére. Rakhatunk rájuk ünnepi szuveníreket, családi fotókat dekoratív keretben, növényeket vagy lefekvés előtt olvasott könyveket.

A fotó forrása: KUPRYNENKO ANDRII / Shutterstock.com