Ezeket a bartender eszközöket muszáj kipróbálnod

koktél

Ki az, aki ne szeretné a színpompás koktélokat, alkoholos italokat? A bárokban bárki kipróbálhatja ezeket, hiszen általában mindig van ott valaki, aki ért ahhoz, hogy a legjobbat nyújtsa az emberek számára. Nem véletlen, hiszen a bártendernek meghatározó szerepe van a vendéglátó hely életében, fontos, hogy értse a dolgát, kedves és segítőkész, nem utolsó sorban kreatív legyen. Mindegy, hogy táncos helyről, esetleg egy szállodáról van szó, aki szakmabeli az tudja, hogy mennyire fontosak a minőségi eszközök.

Ebben a cikkben arról írunk részletesebben, hogy milyen eszközökre van szüksége egy bartendernek, ha ezen a területen kíván dolgozni.

Ki is a bartender?

A bartender tulajdonképpen az adott vendéglátóhelyen a bár vezetője. Ő az, aki professzionális bartender eszközökkel készít minőségi alkoholos és mentes italokat a vendégek számára. Azt hihetnénk, hogy pár alkohol, rövidital, esetleg gyümölcs és kész is a prémium koktél. Olcsó és rossz minőségű termékekkel mindez nem megvalósítható és akkor sem, ha hozzá nem értő keveri az italokat. A bartender tanfolyamot végzett szakembernek számít, aki imádja ezt a szakmát. Ismernie kell a szakmán belül minden apróságot, minden titkot.

Mire van szüksége egy bartendernek?

Aki minden nap gyümölcsös és ízletes finomságokat készít, esetleg otthon szeretné meglepni a családtagokat, barátokat egy-egy koktéllal, annak mindenképpen kelleni fog néhány bartender eszköz. A koktél készítő szettek jelentik a legjobb megoldást, amit mindenkinek érdemes beszereznie.

A koktél az ízletes gyümölcsök, valamint a különleges alkoholok édes játéka. A legtöbben azonban imádnak igényes bárokban ilyen italokat fogyasztani, ahol az ember könnyedén ki tud kapcsolódni, szórakozhat és feltöltődhet. Persze ehhez mindenképpen kelleni fog az említett koktélos szettek egyike.

Ezek között létezik 3 darabos, ami kapcsán elmondható, hogy a termékek prémium fémbő, acélből és gumiból, valamint szilikonból készültek. Az előnyük, hogy igen modern kivitelben készülnek, stílusosak, így tulajdonképpen bármely bárban és otthonban megállják a helyüket. Van benne egy inox koktél shaker, egy muddler aprító, illetve egy dupla italmérce. Utóbbiban 15 és 30 ml hozzávaló mérhető ki egyszerre.

7 darabos koktél készítő szett, amit ki kell próbálnod

Muszáj megemlítenünk a hét darabból álló összeállítást is, amely a shaker, a mérce, illetve a muddler kanál mellett spirál szárőt, italkiöntőt, illetve koktél kanalat is tartalmaz. Ezáltal semmi akadálya, hogy tényleg igényes és ízletes koktélokat szolgáljunk fel. Elmondható tehát, hogy a bartenderek számára nagyon fontos, hogy mindig legyen kéznél minden alapvető eszköz, aminek segítségével bármilyen alkoholos és mentes italt elkészíthet a vendégek számára.