Mi az a tudatosság és miért muszáj tudatosnak lenni?

önismeret

Mit jelent tudatosnak lenni? Mindenki mást ért ez alatt. Egyszerűen összefoglalva miért is muszáj tudatosnak lenni, csak mert ha nem vagy tudatos, akkor nem te irányítod az életedet, csak megtörténik veled. Elhiszed, hogy ki vagy téve a sors szeszélyének és nincs más választásod, mint elfogadni, ami van. Pedig te választasz!
Ellenben ha a tudatosság útjára lépsz, akkor nálad a karmesteri pálca és irányíthatod a sorsosdat. Ha te igazán te lennél melyik megoldást választanád?

Mit kell tenned, ha tudatosabb, akarsz lenni?

A pozitív életszemlélet önmagában is egyfajta tudatosságot jelent a saját magunkkal és a másokkal való kapcsolatunkban. Ahhoz, hogy bármit is jobban csináljunk, mint eddig több információra van szükségünk, mint eddig. Ha egészségesebben akarunk élni, akkor az egészséges életmódról, ha vállalkozni szeretnénk, akkor az üzleti élettel kapcsolatosan kell minél több hasznos adatot összegyűjtenünk. Bármi, amiben jobbak, és tudatosabbak kívánunk lenni azt jobban meg kell, hogy ismerjük és ezeket az ismereteket felhasználva egészségesebbek lehetünk, sikeres üzletet építhetünk vagy bármi mást, amit választunk.

Tervszerűség

A legtöbbünk számára a tudatosság tervezést jelent, pontos időbeosztással és az anyagiak pontos kezelésével. A tudatos tervezéssel a hónapról, hónapra való túlélés helyett mi irányítjuk az életünket és a váratlan események vagy kiadások nem érnek felkészületlenül, mert előrelátóan tartalékokat képezünk minden eshetőségre. Ennek egy hatékony módja, ha minden bevételünk tíz százalékát félretesszük, és nem költjük el. Ez a stabilan a rendelkezésünkre álló összeg valódi pénzmágnesként képes működni és szép lassan elkezdenek növekedni a bevételeink.

Legyél jelen!

Legyél jelen mindig éppen abban, amit csinálsz, és tudd élvezni is adott esetben, ne csak robotpilóta üzemmódban pörgesd a mindennapokat egymás után kutya kötelességből. Persze ez nem megy 0-24-ben, de érdemes törekedni rá.
Hagyd abba a rohanást!
Néha muszáj lassítani vagy akár meg is állni, elmélyedni, aztán lehet tovább folytatni a pörgést.

Dolgozz magadon!

Kicsit elcsépelt mindig az önismeret fontosságáról papolni, de ez mindennek az alapja. Soha nem vagyunk készen vele, hiszen ez egy folyamat. Már a tény, hogy felismered, milyen minták alapján működsz, beindítja a változásokat és visszahelyez az erődbe. Választhatod a változást és egyre több lehetőség fog felbukkanni. Ha tényleg jól akarsz haladni, akkor, kereshetsz egy coachot, önismereti trénert vagy bármilyen más alternatív lehetőséget, ami neked működik például az Access Bars kezeléseket, amelyek segítenek a tudatosságod növelésében.

A meditáció ereje

A meditáció csodás eszköze annak, hogy közelebb kerülj önmagadhoz. Ha egy kicsit elcsendesedsz és befelé figyelsz megérkezhetnek azok a válaszok és megoldások amelyeket már régóta vársz.

A felelősség vállalása

Amikor vállalod a felelősséget a veled történt dolgokért visszaveszed az erődet és elismered, hogy hatással vagy mindenre és mindenkire. A gyeplő a te kezedben van. Vedd körül magad támogató emberekkel, akik kritizálás nélkül segítenek a tisztánlátásban.