Ajándék ötletek Húsvétra

húsvéti ajándékcsomag csokival

Húsvét a tavaszi karácsony: na de mivel lepd meg a családod tagjait?

A Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, vallási jellegén túl azonban a tavasz köszöntése is, ilyenkor locsolják meg a fiúk a lányokat, hogy ne hervadjanak el, ami az utóbbi időkben az egymás megajándékozásával, köszöntésével is együtt jár. Jogos a kérdés: milyen ajándékot is vegyek Húsvétra?

A nyolcvanas években még viszonylag egyszerű volt a recept, a gyerekek tojást és zsebpénzt kaptak a locsolkodásért, a felnőtteket pedig vendégül látták tormás sonkára és egy pohár pálinkára vagy borra. Mára azonban annyiban bonyolódott a helyzet, hogy az ajándék adásnak is egyre nagyobb lett a szerepe. Nem csak a fiúk és férfiak kapnak meglepetést, de a lányok is. Vagyis a locsolkodó nem csak leönti parfümmel vagy vízzel a hölgyet, akinek szívén viseli a sorsát, hogy ne hervadjon el, hanem gesztusként egy ajándékkal meg is lepi őt.

Kit ajándékozzunk meg Húsvétkor?

A kérdés, mint a legtöbb ünnep alkalmából könnyedén eldönthető, természetesen a szeretteinket, a közelebbi hozzátartozóinkat és a barátainkat. No de mivel? Két dolog között választhatunk, az egyik a virág, a másik pedig egy ajándékcsomag. Az utóbbi esetében érdemes valami finomságban gondolkodni, valami olyasmiben, amivel levesszük a szeretett hölgyet a lábáról, legyen az leány, meglett hölgy vagy éppen aggkorú asszony. Amennyiben a húsvéti ajándékok közül választasz te is, megtalálhatod azt a tökéletes meglepetést, amit Húsvétra szánnál. A Húsvét egész Európában, de a világ számos pontján az egyik legjelentősebb ünnep, valahol utcai felvonulással, másutt harangszóval, megint másutt pedig bensőséges családi találkozókkal köszöntik a „nyuszi” eljövetelét. Hagyományosan azonban a locsolkodással és a festett tojás adásával kötjük össze az ünnepet.

Távol vagyok, mégis közel

Az ajándékküldő szolgáltatásoknak köszönhetően ma már úgy is örömet tudunk szerezni a rokonainknak vagy a barátainknak, hogy nem vagyunk személyesen jelen a köszöntésnél. A húsvéti ajándék ötletek mindenütt másként festenek, valahol tényleg csak egy gesztusról van szó, másutt azonban pont az ellenkezője dívik. Bolíviában és Peruban például a Húsvét annak a napja, amikor a családok számot adna az elmúlt évekről, és ilyenkor döntik el az idősek, hogy a gyerekek közül ki és mit fog örökölni.

Maradva az öreg kontinensen a húsvéti ajándékozás Európában a szeretetről szól. A tojás itt kétezer éve ugyanaz a tojás, bár ki tudja, mi rejlik benne. A húsvéti ajándékcsomag küldés azért tökéletes ajándék, mert az ünnep népi hagyományaihoz igazodva az ember bármit találhat az ajándék boxban, egy biztos, hogy valami jót, legyen az keserű, édes bódító vagy éppen elringató.