Ez az Árulók gyilkosság a kastélyban helyszíne

Az Árulók gyilkosság a kastélyban helyszíne

Az Árulók című népszerű reality showban egy igazán különleges helyszín varázsolta el a nézőket. A feszültséggel teli játék hátteréül a történelmi múltat őrző  kastély szolgált.  Hol játszódik Az Árulók gyilkosság a kastélyban? Mi Az árulók gyilkosság a kastélyban helyszíne?

Az Árulók gyilkosság a kastélyban helyszíne

Az Árulók forgatási helyszíne a nádasdladányi Nádasdy-kastély. A kastély Fejér megyében, Székesfehérvártól kb. 30 percnyi autóútra található.

A nádasdladányi kastély – több mint egy forgatási helyszín

A nádasdladányi Nádasdy-kastély a 19. század második felében épült, és a historizmus korának egyik legszebb magyar kastélyaként tartják számon. A Tudor stílusban épült épület tornyaival, csipkés díszítéseivel és hatalmas angolparkjával egyenesen a mesék világába kalauzolja a látogatót.

Egy szerelmi történet színpada

A nádasdladányi kastély falai között egy romantikus történet bontakozott ki, amely a mai napig megihleti az embereket. Nádasdy Ferenc és Zichy Ilona szerelme legendásnak számít, és a kastélyt sokan a hűség és a szerelem szimbólumának tekintik. A pár szerelme olyan mély és tartós volt, hogy a kastély falai között szinte tapintható a szeretet légköre. A kastély számos helyiségében fellelhető személyes tárgyak, levelek és fényképek is ezt a különleges kapcsolatot idézik. A kastély parkjában sétálva pedig könnyű elképzelni, hogy a szerelmespár milyen sétákat tett itt, és milyen beszélgetéseket folytatott.

Titkokat rejtő falak

A nádasdladányi kastély nemcsak a szerelem, hanem számos titok őrzője is. A műsorban látható titkos folyosók, rejtett szobák és különleges tárgyak mind-mind arra utalnak, hogy a kastély falai között még számos felfedezetlen titok rejtőzik. A kastély építészeti megoldásai is arra utalnak, hogy a tervezők szándékosan építettek be olyan elemeket, amelyek titkos átjárókat vagy rejtett helyiségeket rejtenek. A kastély könyvtárában található régi könyvek és dokumentumok is értékes információkat tartalmazhatnak a kastély és a család történetéről.

A természet ölelésében

A nádasdladányi kastély nemcsak építészetileg, hanem környezetét tekintve is különleges. A 24 hektáros tájképi parkban sétálva az ember elmerülhet a természet ölelésében. A változatos növényzet, a tó és a különleges hangulatú épületek egyedi atmoszférát teremtenek. A parkban található sétautak, padok és pavilonok lehetőséget nyújtanak a pihenésre és a gondolkodásra. A kastély parkja nemcsak a kastély lakóinak, hanem a látogatóknak is kedvelt pihenőhelye volt és maradt. A parkban számos olyan növényfaj található, amelyek ritkaságszámba mennek, és amelyek gondozása nagy odafigyelést igényel. A kastély kertészei folyamatosan azon dolgoznak, hogy a park a lehető legszebb formájában legyen.

Mit érdemes tudni a kastélyról?

A kastély az utóbbi években felújításokon esett át, így ma már számos rendezvénynek ad otthont, többek között esküvőknek, konferenciáknak és kulturális eseményeknek.

Az Árulókon kívül a kastély más filmek és sorozatok forgatási helyszínéül is szolgált, így a tévés rajongók számára is ismerős lehet.

  • Underworld (2003): Ez a vámpíros akciófilm első részében a kastély egy sötét és misztikus helyszínként szerepelt.
  • Borgiák (2011-2014): Ebben a történelmi drámában a kastély egy olaszországi palota szerepét töltötte be.
  • Drakula (2013): A klasszikus horror történet adaptációjában a kastély egy sötét és titokzatos várként jelent meg.
  • Holdlovag (2022): A Marvel-moziverzum sorozatában a kastély egy kulcsfontosságú helyszínként szerepelt.

Személyesen is megnézheted a kastélyt

A kastély és parkja látogatható, így bárki megtekintheti ezt a különleges helyet.

Több információért érdemes megnézni a kastély hivatalos honlapját: https://nadasdladanyikastely.hu/

Sőt még Kastély-Krimi programban is részt vehetünk:

Keressük Magyarország legjobb 40 magánnyomozóját! Vágj bele egy feledhetetlennek ígérkező kalandba, ami titkokat és nem várt fordulatokat ígér! Különleges időutazás, gyönyörű környezet, egy Tudor-stílusban épült kastély, ahol egy rejtélyes bűntény történik! Ha jelentkezel, a játék során egy gyilkosságot kell megfejtened az ott hagyott bűnjelek, bizonyítékok és a csavaros észjárásod segítségével!

További információ itt

kép: https://nadasdladanyikastely.hu/