5 ajándéktípus, amit muszáj kipróbálnod

ajándékozás öröm

Az ajándékozás hagyománya sosem megy ki a divatból, azonban, ahogy egyre inkább mindene meg van az embereknek az életben, egyre nehezebbé is válik. Az igazi kihívás ráadásul az, hogy olyan ajándékot találjunk, amely különleges, személyre szabott és maradandó emléket hagy maga után. Összegyűjtöttünk öt olyan ajándéktípust, amelyeket érdemes kipróbálnod, ha igazán emlékezetes meglepetést szeretnél szerezni.

1. Kulcstartó gravírozás

A kulcstartó gravírozás tökéletes választás lehet mindenki számára, aki egyedi ajándékot szeretne adni. Egy gravírozott kulcstartó nem csak praktikus, de személyre szabott is, így bármikor emlékezteti tulajdonosát az ajándékozóra, akitől kapta. Lehet rajta egy kedves üzenet, egy fontos dátum, vagy akár egy különleges grafika is. Különböző anyagok közül választhatunk, mint például fém, fa vagy bőr, így mindenki megtalálhatja a stílusához legjobban illőt, azonban azt tudni kell, hogy a legtartósabb kulcstartók acélból készülnek.

kulcstartó gravírozás

2. Egyedi bögre nyomtatás

Az egyedi bögre nyomtatás is egy remek lehetőség, ha valami különlegeset szeretnél ajándékozni. Egy jól megválasztott kép vagy szöveg a bögrén naponta mosolyt csalhat az ajándékozott arcára. Akár egy közös fénykép, egy motiváló idézet, vagy egy vicces grafika kerül a bögrére, biztosan szívesen használja majd az a szeretted, akinek ajándékoztad. A bögre nyomtatás különösen jó választás lehet karácsonyra, születésnapra, vagy akár évfordulóra is ha egy apró de kedves meglepetést szeretnénk adni.

3. Személyre szabott naptár

A személyre szabott naptár egy olyan ajándék, amely egész évben hasznos lehet. Egyedi fotókkal, kedves emlékekkel díszített naptárral minden hónapban újra és újra meglepetést okozhatunk valakinek, akit szeretünk. Készíthetünk családi naptárat, amiben mindenki szerepel, vagy akár baráti társaságnak szóló verziót, esetleg egy közös utazás legszebb pillanatait bemutató változatot is. Bárkinek is adod, az öröm garantált! 

4. Kézműves édességek

A kézműves édességek egyre népszerűbbek lettek az utóbbi időben. Rengeteg magyar kézműves készít finomabbnál finomabb csokoládékat és bonbonokat. Már nem csak a hagyományos ízekkel találkozhatunk de vannak gyümölcsdarabokkal díszített, kávés vagy akár csípős változtatok is. Arra azért figyeljünk, hogy a kézműves csokikban sokféle összetevő lehet, így ajándékozás előtt ellenőrizzük, hogy az az ajándékozottunk biztosan nem allergiás egyik elemére sem. (pl: mogyoró, dió)

5. Saját készítésű ajándékok

Azt gondolom a saját készítésű ajándékok mindig is a toplistán lesznek. Lehet ez egy kötött sál, egy festett kép, egy varrott táska, vagy akár néhány befőttesüveg házi készítésű lekvár. Ezekben az ajándékokban benne van az ajándékozó szíve-lelke, így igazán nagyra értékeli majd, aki kapja.

Összegzés

Az ajándékozásban az a legfontosabb, hogy amit adunk a szívből jöjjön és emlékezetes legyen. A kulcstartó gravírozás és az egyedi bögre nyomtatás mellett még sok más lehetőség is van arra, hogy emlékezetes ajándékot adjunk. Próbáld ki a felsorolt ötleteket, és biztosan nagy örömet szerzel majd az ajándékozottnak.

kiemelt kép: canva.com