4 tipp a tökéletes gamer szoba berendezésére

online játék

Ahogy változnak az idők, úgy változnak a hobbik vagy szenvedélyek is. Néhány évtizeddel ezelőtt egy ideális szoba még úgy nézett ki, hogy a falon kedvenc zenészeink vagy sportolóink poszterei voltak, emellett volt egy jó kis hifi torony, menő hangfalakkal és esetleg némi hangulatvilágítás. Ami pedig sokáig a kuriózum volt: saját tévé. Nem kellett a többi családtaggal közösen, a nappaliban heverve, azok kedvenc adását nézni, mi dönthettük el mit és éjjel hány óráig nézünk.

Ma, a számítógépes játékok elterjedésének köszönhetően a saját szoba berendezése során egészen mások lettek az igények. Egy gamernek egészen mások az igényei. A számítógépes játékosok hosszú órákat töltenek a számítógép előtt, miközben az aktuális játékfrissítéseket, a legújabb játékokat, vagy épp a fogadás tétek alakulását követik, ezt pedig szeretnék kényelmes körülmények között tenni.

Ráadásul, ha sportokról és tétekről beszélünk, már ez se feltétlenül az, ami régen volt. Megjelentek a virtuális sportok és ezek is rengeteg fogadási, szórakozási lehetőséget biztosítanak a gamereknek.

Néhány irányelv

A többórás játék folyamán pedig kiemelt helyen szerepel a kényelem, a komfortos lét. Nézzük a folytatásban, mi mindenre érdemes odafigyelni egy gamer szoba berendezése során.

online játék2

1. Nézzük meg, mennyi helyünk van

Ha a gamer szobád berendezését tervezed, mindig a rendelkezésre álló helyből érdemes kiindulni, tehát alkalmazkodni kell ahhoz, hogy egy nagyobb szobád, vagy csak egy kis padlástéri kuckód van.

Az elsődleges szempont a kényelem kell és, hogy minden ideálisan elférjen. Így például, ha kisebb szobáról van szó, engedd el a nagy játékkonzolokat, hangszórókat, állj át a minimalista tervezésre. Beszerezhetsz egy játékasztalt a hozzá tartozó székkel, LED-világítással és esetleg néhány babzsákot és polcokat tudsz beállítani, ahol minden kellék elfér.

2. Találd meg a megfelelő hangulatvilágítást

A teljeskörű játékélmény biztosításának egyik fontos tényezője a megfelelő hangulatvilágítás. Ebben az esetben a természetes fény nem a legjobb megoldás, ezért inkább arra törekedj, hogy az illeszkedjen az általad játszott játékok hangulatához.

Mivel egy-egy játék órákig is eltarthat, egészségügyi szempontból is fontos odafigyelni a

megvilágításra. Ha inkább videójátékokkal játszol, akkor ajánlani tudjuk a LED-szalagokat, a mennyezeti megvilágítást vagy épp valamilyen diszkólámpákat. Ugyanúgy, a lávalámpák is jók lehetnek, mert nem bontják meg a szoba dekorációs egységét, viszont elegendő fényt biztosítanak.

3. Szórakoztató központ beállítása

Ha nagyban gondolkozol és egy szórakoztató központot szeretnél összerakni, amelyben helyet kap a menő gamer számítógép, esetleg egy TV-állvány és számos játékkonzol, akkor mindenképp fontos kritérium, hogy több polcból és szekrényből álljon a berendezés. A szekrények lehetőleg ajtósak legyenek, hiszen így megvédik a nem olcsó játékokat, konzolokat és egyéb tartozékokat a váratlan balesetektől.

Jó ötlet lehet magába a központba helyezni a routert is, mert gördülékenyebbé teszi a játékok, de a házimozi élvezetét is.

4. A családi béke kulcsa a jó hangszigetelés

A játékok sokszor nagy zajjal járnak és még ha mi élvezzük is a nagyszerű hangberendezéseinket keresztül biztosított csúcsminőségű vizuális élményt, nem biztos, hogy a fal másik oldalán lévő családtagok vagy épp a szomszédok is egyetértenek velünk ebben.

Ennek orvoslására szigeteljük el az ajtókat és az ablakokat, sőt akár tolóajtókat is beszerelhetünk. A megfelelő hangszigeteléssel a játékélmény nagyobb lesz és a többiek se lesznek idegesek.