Tippek a tavaszi magyarországi turizmushoz

túrázók

Egy tavaszi utazásnak számos előnye van: a hosszabb nappalok több időt adnak egy új úti cél feltérképezéséhez, virágzó növények színesítik a fotókat, ráadásul már elég meleg lehet ahhoz is, hogy otthon hagyd a téli kabátodat. És hogy hova indulhatunk kis hazánkban egy kikeletre időzített, magával ragadóan lélegzetelállító és ámulatba ejtően tüneményes természetjárás során? Nos, cikkünkben adunk egy szuper tippet, tarts velünk!

A tavasz végre utoléri a Földet, és a sivár tájakat csodás, sokszínű délibábokká változtatja. A természet ébred, és az emberek világszerte több időt töltenek a szabadban. A tavaszi kirándulás az élet egyik legfantasztikusabb öröme, amely a téli szezon dermesztő szenvedélye és a nyár forró hulláma közé fészkelődik. Amikor beköszönt a tavasz, végre felmelegszik a nap, elkezdenek nyílni a virágok, és a madarak is vidáman csiripelnek. Ez az egyik legideálisabb időszak arra, hogy értékeljük az anyatermészetet és mindazt, amit ad. Nincs is másra szükség, csak, hogy felvértezd magad egy az expedícióhoz optimális túrabakancs beszerzésével, és élvezd a nyárelő csodálatos varázsát. Kalandra fel!

Hova menjünk?

Mit szólnál egy érdekes szurdoktúrához? Lenyűgöző természeti szépsége miatt a Rám-szakadék méltán a Dunakanyar és Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. A korlátokkal és létrákkal biztosított sziklás és szűk szurdokvölgy egyedülálló adrenalinélményt nyújt a lehengerlően kalandos élményeket keresők számára. A túra hossza majdnem 9 kilométer, és az év nagy részében sáros és csúszós útviszonyokra kell számítani! Ezért nagyon fontos, hogy valóban csak a terepviszonyoknak megfelelő lábbeliben vágj bele a túrába, és mindvégig kövesd a kijelölt turistajelzést! A szurdokban összességében 112 méteres szintkülönbséggel kell megbirkóznia a vállalkozó szellemű vándoroknak, és nem árt, ha tudod, hogy a vulkáni eredetű szakadék természeti adottságai miatt egyike hazánk legnehezebben járható jelzett turistaútjainak, a nehézségi kalibere pedig egyértelműen átlag feletti.

Kiemelt kép: Shutterstock