Öt nem mindennapi tipp a mindennapokra

nő pöttyös ruhában

A szürke hétköznapok a legtöbbször tényleg nagyon kiábrándítóak, nélkülöznek minden színt, izgalmat. Pedig néhány apró kis trükkel, meg persze pár vadító ruhadarabbal máris feje tetejére állítható az egész világ. Akkor is, ha a cél egy felejthetetlen parti megszervezése, de akkor is, ha a mindennapok nem mindennapivá varázslása a terv. Nézzünk meg öt ötletet, amiknek a közös jellemzője, hogy megvalósításra érdemesek!

1. Készen állni – a legnagyobb kihívás

party ruhák kiválasztása gyakran okoz fejtörést, különösen, ha váratlan meghívást kapunk. Érdemes mindig tartani a szekrényben egy vagy két jól variálható darabot, amelyek könnyen felvehetők és kombinálhatók különböző kiegészítőkkel. Megéri olyan színeket és fazonokat választani, amelyek többféle eseményen is megállják a helyüket, például amilyen egy klasszikus fekete koktélruha, ami elegáns ékszerekkel vagy színes táskával feldobható.

2. A pöttyök édesek és trendiek egyben!

pöttyös ruha egy időtlen klasszikus, amely sosem megy ki a divatból. Egy könnyed pöttyös fazon kétségtelenül pazar döntés nyári napokra, piknikekre vagy akár munkába is, ha ezt a dresszkód megengedi. A pöttyös minta játékosságot és vidámságot visz az öltözékbe, miközben megőrzi elegáns kisugárzását.
Praktikus tipp, hogy megéri a visszafogottabb alapszíneket preferálni, mint amilyen a fehér vagy a navy, a pöttyök pedig ideális, ha finoman eltérő árnyalatúak.

3. Ha a választott ruha len, akkor a stílusosság foka fenn!

lenvászon ruha különösen nyáron nélkülözhetetlen darab. A len anyaga légáteresztő és hűsítő tulajdonságai miatt ideális társ a forró periódus átvészeléséhez. Egy egyszerű, elegáns lenvászon modell tökéletes ruhadarabként szolgálhat mindennapi viseletként vagy akár egy délutáni baráti összejövetel középpontjaként.
A len természetes jellemvonásai közé sorolható, hogy az átlagnál kicsit könnyebben gyűrődik. Ezt a tulajdonságát érdemes szem előtt tartani a mindennapokban, így elkerülhetőek a kellemetlen helyzetek.

4. A kiegészítők felteszik az i-re a pontot!

A fent felsorolt ruhák ugyan önmagukban is az élen teljesítenek, már ami a felejthetetlen megjelenést illeti, ám a kiegészítők ezt az összhatást tovább fokozhatják. A különböző ékszerek, fényes vagy matt hatással, valamint a táskák, napszemüvegek és egyéb kellékek olyanok, mint egy kirakós részei. Együtt mutatnak a legjobban! Persze az összehangolásra célszerű odafigyelni, azaz a színek, formák játékára.

nő piros ruhában
Kép: answear.hu

5. Egy kis odafigyelés felbecsülhetetlen jelentőségű!

Ruhák esetében ritkán hangsúlyozzuk ki a megfelelő ápolás fontosságát, lévén ez evidenciának tűnhet. Ugyanakkor, amikor extra fazonokról, party darabokról beszélünk, akkor máris más megvilágításba kerül ez a téma. Általában ezek a ruhaneműk különleges anyagjellemzőkkel bírnak, ezért az esetükben cseppet sem túlzás a fokozott odafigyelés. Így gond nélkül megőrizhető az épségük, szépségük a legpompázatosabb formában, mégpedig hosszú távon, számtalan szezonon keresztül.

Kiemelt kép: pexels.com