Három edzéstípus, amit muszáj kipróbálnod

3 edzéstípus, ami muszáj kipróbálni

Itt a nyár, így érdemes újra formába lendülni. Ha meguntad a futást, esetleg semmi kedved edzőterembe járni, biciklid sincs otthon, akkor hoztunk pár ötletet, amivel lefoglalhatod magad. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány típust, amiket muszáj kipróbálnod, ha már semmihez sincs kedved!

Pilates

Amennyiben sportsérülések és izomláz nélkül szeretnél testi erőnlétre, illetve feszes izomzatra szert tenni, akkor a pilatest neked találták ki. A módszert Joseph Pilates találta fel, aki eredetileg a világháborúban megsérült katonák számára próbált meg olyan gyakorlatokat kitalálni, amelyek nem terhelik a szervezetet. Az edzés lényege, hogy a mozgássorozatokat és a légzést megpróbáljuk összehangolni, eközben pedig a testünk egész izomzata tonizálva van. Az erő központja a has, a hát alsó része, a far és persze a medence, minden gyakorlat innen indul ki. Az első pár alkalom során nagyon figyelni kell, hogy helyesen lélegezzünk, ez később azonban már rutinból fog jönni. Próbáld ki te is, hiszen biztosan nem fogsz majd csalódni!

pilates

Gymstick Muscle

Ezzel az edzéstípussal formálhatod a testedet és különleges eredményeket érhetsz el. A gymstick muscle órákon komplexen fejlesztheted a képességeidet, az eredmény pedig bámulatos izomzat és a derék-, illetve a hátbántalmak megszűnése. A gymstick olyan, mint egy súlyzórúd, amelynek a végén egy gumikötél található. Ez képes erőteret létrehozni a karok és a lábak között. A sport sokoldalúan fejleszti a képességeket, hiszen alkalmas az állóképesség növelésére, a gerincstabilitás elérésére, illetve a koordinációfejlesztésre egyaránt.

A speciális órákon a test minden izomcsoportja látványosan és gyorsan képes reagálni, nem véletlen az sem, hogy az izmok tónusa pillanatok alatt kezd el javulni. Ez akár pár hét alatt esztétikusabbá teheti a testünket. Nem elvetendő szempont az sem, hogy a programmal optimális zsírégető tartományba kerülhetünk, amely magas kalória felhasználást eredményez. Kell ennél több egy komplex edzéshez?

gymstick edzés

HIIT edzés

A HIIT egy magas intenzitású intervallum edzés, ahol a gyakorlatok között bizonyos ideig pihenni kell. Legnagyobb előnye, hogy nem kell órákon át sportolni, hiszen legtöbb esetben már napi 15-30 perccel is hatalmas eredmények érhetőek el. A változatossága miatt biztosan nem lehet megunni, ráadásul edzés közben nem lesz idő gondolkodni, vagy szenvedni, hiszen folyamatosan mozgásban vagyunk. Érdemes kipróbálni, ha látványos eredményeket szeretnél elérni!

hiit edzés

Összegezve

Edzeni sokan nem szeretnek, pedig valószínűleg csak nem találtad még meg a neked legmegfelelőbb sportágat. Ebben a cikkben három különleges tippet adunk, amelyek között megtalálható a pilates, a gymstick muscle és a HIIT is. Ezek mindegyike rendkívül izgalmas és érdekes, amelyekkel rövid idő alatt érhetsz el látványos eredményeket. Egy próbát mindegyik megér, nem?