Egy helyszín, amit muszáj kipróbálnod, ha konferenciát szervezel

Kastélyszirák

Van egy hely valahol… mindössze 70 kilométerre, csodálatos természeti környezetben, Budapest mellett konferencia helyszín, amelyet érdemes kipróbálni! Ahol a múlt a jelennel találkozik, értékőrzés és értékteremtés történik egy időben. Van egy hely Palócföldön, amely különleges élményt nyújt a látogatók számára, és megfelel a MICE turizmus követelményeinek. Elegáns vidéki rendezvényhelyszín, céges konferenciahelyszín. Üzleti értekezletek, fogadások, kiállítások vagy akár bemutatók méltó helyszíne lehet egy elegáns vidéki kastély, egyedi szolgáltatásokkal. A hely atmoszférája garantálja a hangulatot!

Konferenciaszervezés – MICE turizmus

A MICE turizmus – más néven üzleti turizmus vagy hivatásturizmus – ma már az idegenforgalom egy külön ágává fejlődött. Egy olyan út, amely rendkívül jól szervezett, hiszen percről-percre pontos forgatókönyv (napirend) szerint kell történnie mindennek, az időbeni csúszások elkerülése érdekében. Az esemény mindig egy témát dolgoz fel, legyen szó munkáról, oktatásról, hobbi tevékenységről, amely formáját tekintve lehet konferencia, kiállítás, értekezlet vagy jutalomút. Innen ered a kifejezés, ami valójában egy mozaikszó.

 

M

Meeting

Értekezlet

I

Incentive

Jutalomút

C

Conference

Konferencia

E

Exhibition

Kiállítás

 

Több ágazat is különféle szolgáltatásokat nyújt a MICE turizmus kapcsán az üzleti utazók számára. A Sziráki Kastély is együttműködik más szolgáltató egységekkel, hiszen a vendégek távoli országokból repülővel érkeznek, majd taxi szolgálatot vagy autóbérlési lehetőséget vesznek igénybe a helyszín megközelítése céljából. Rendezvények kapcsán előadókat, ceremónia mestereket hívnak meg, catering szolgáltatás is működik, a megrendelő igényeihez igazodva stb.

Turisztikai attrakciófejlesztés okos szervezéssel

Attrakció fejlesztése során sok esetben külső tényezők bevonása történik. Például, ha lovaglás is szerepel a kínálatban, nem azt jelenti, hogy a szálloda feltétlen lovakat tart, hanem együttműködve helyi közösségekkel, farmokkal stb. bővíthető a programpaletta. Okos szervezéssel – minimális befektetéssel és csupán alkalmankénti költséggel – élményláncok is kialakíthatók, melyek idővel turisztikai attrakcióvá, esetleg desztinációvá fejleszthetők.

Professzionális csapat, sokféle szolgáltatás

Az üzleti turizmus vonatkozásában a kastély professzionális szakmai csapattal dolgozik, és megfelelő eszközök állnak rendelkezésre. Sokféle szolgáltatás megtalálható, így mindenki választhat kedvére valót. Wellnes Health & Beauty részleg, játékterem, teniszpálya, automata tekepálya, szabadtéri sakk, asztali tenisz, lengőteke várja a kikapcsolódni vágyókat. Valamint lehetőség nyílik vadászatra, kerékpározásra és lovaglásra.

Különleges programcsokor

A kastélyszálló a természeti adottságokat figyelembe véve különleges programcsokrot állított össze, amelyek maximum 20 kilométer távolságra esnek a helyszíntől. Például andezitömlés, Malom-Udvar, Afrika-Magyar Múzeum, Kálvária-hegy, Babamúzeum, Várrom, Állatkert, Múltunk Háza, Szent Kereszt Kút, Megvilágosodás–Sztúpa, Vadászati Múzeum stb.

A kirándulóknak is kedvez a hely, hiszen tanösvény, kilátó is várja őket, és a Mátra is elérhető távolságra van, ahol hazánk legmagasabb pontja található. Az Apci-tengerszem is jó kikapcsolódást nyújt a kirándulóknak, valamint a búvárkodás, horgászás és fürdőzés szerelmeseinek. Hollókő Palócfalu sem maradhat ki a felsorolásból, amely a világörökség része, és mindössze 33 kilométer távolságra helyezkedik el.

Fogyasztóközpontú szemlélet

Az egyre növekvő piaci igényeknek meg kell tudni felelni, a Sziráki Kastélynak sikerül a folyamatos megújulás. A benyomásokból pozitív élmények születnek, és az elégedett látogató visszatér. A fogyasztóközpontú szemlélet kialakítása a hosszú távú működés feltétele, ezért rendkívül fontos gyorsan alkalmazkodni a felmerülő igényekhez és a társadalmi, gazdasági problémákhoz.

Összegzés

A Sziráki Kastély esetén elmondható, hogy egy különleges adottságú Budapest melletti konferencia helyszín, amely üzleti turizmus számára is alkalmas. Szolgáltatáspalettája rendkívül színes, érdekes programcsokorral várja a látogatókat egy múltbéli kastélyban, innovációs elemekkel fűszerezve.