A nappali kiegészítői: polcok és vitrinek

nappali bútor

Amikor az otthonunk berendezése során a nagy bútorok már megvannak, megtaláltuk mindennek a helyét, akkor érünk ahhoz a részhez, hogy a megmaradt üres területeket valamivel kitöltsük. Ez olykor nehezebb, mint hinnénk, főleg akkor, ha esetleg praktikus tárolóhelyekre is szükségünk van még, tehát nem veheti át a hatalmat teljes mértékben a dekoráció. Szerencsére a polcok és vitrinek dekorációként is legalább annyira megállják a helyüket, mint tárolóegységként.

Nem mindegy, mit tárolsz a vitrinben

vitrinek nagyon népszerűek, sok nappalinak elhagyhatatlan elemei. Tökéletesen illeszthetők bármilyen nappali szekrénysorhoz, és önmagukban is mutatósak. Azt azonban nem árt tudni, hogy egyáltalán nem mindegy, mit és hogyan tárolunk a vitrinekben, ugyanis az üveges ajtók miatt a rendetlen belső tér igen látványos lesz, ezért rendezetlen hatást fog kelteni. Nem véletlen, hogy a vitrineken belül képeket, régi teáskészleteket, vázákat, apró emléktárgyakat szoktak tárolni, szépen elrendezve. Így ezeknek a tárgyaknak is meglesz a helyük, a vitrinben ugyanakkor díszként szolgálhatnak. Ami a vitrin nagy előnye, hogy zárt, ezért nem lepi el a por a benne tárolt holmikat, ezért is szeretik sokan.

A modernebb megoldás: a polcok

Ha azonban úgy érzed, hogy a vitrinek stílusa nem igazán illik hozzád, a polcok jelenthetnek modernebb alternatívát. A nyitott polcok, regálok modernebb, fiatalosabb ez képet nyújtanak, ezért manapság igen kelendőek. Arról nem is beszélve, hogy egy jól kialakított polc önmagában is látványos tud lenni. Egy üresen álló sarokba, egy kihasználatlan, csupasz falfelületre könnyen oda illeszthetők a polcok, és tárolóegységet is biztosítanak.

A vitrinekhez hasonlóan ugyanakkor arra érdemes figyelmet fordítani, hogy a polcokon is rendezetten álljanak a tárgyak, a rendetlen polcok ugyanis az egész nappali összképét elrontják. Nem véletlen, hogy általában könyvek, vagy ritkábban használt vázák, képek kapnak helyet ezeken a polcokon, azaz olyasmik, amiket nem pakolászunk napi szinten, így a harmonikus kép megmarad.

A fotó forrása: Stelmakh Oxana / Shutterstock.com